image Wat is de Wet langdurige zorg? image Wat is een jaarrekening en is het verplicht?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Ik wil mijn boot verkopen

U bent er klaar mee. Uw sloep ligt meer stil aan de aanlegsteiger of in de stalling dan dat het de golven op het water trotseert. U wilt ‘m verkopen. Maar hoe pakt u dit aan, zodat u een eerlijke prijs ontvangt voor uw boot en zonder dat u uw boot weg doet voor een oneerlijke prijs?

Een schone en goed onderhouden boot

Zorg dat uw boot geen achterstallig onderhoud heeft. Ook al is de prijs ernaar, de koper knapt er echt op af. Het kost u wel wat tijd om een likje verf op de kozijnen te doen, de boot goed schoon te maken en vlekken uit de bekleding te poetsen, maar het komt de verkoopbaarheid absoluut ten goede. Uiteraard zijn er kopers die wel zelf willen klussen, maar de meeste geïnteresseerden hebben liever een sloep of motorboot waar niks meer aan hoeft te gebeuren.

Verkooptip 2: Maak genoeg foto’s van uw boot

Als u zelf een boot, auto of huis wilt kopen, haakt u waarschijnlijk snel af als er te weinig of slechte foto’s van zijn. Zo ook de koper van uw boot. Zorg dus dat u van alle ruimtes en onderdelen van uw boot foto’s maakt. Zowel overzichtsfoto’s als detailfoto’s. Maak foto’s vanuit de hoeken van de ruimte, zodat het groot lijkt.

Verkooptip 3: Een eerlijke prijs voor uw boot

U kunt wel de hoofdprijs voor uw boot willen, maar kopers vergelijken snel en simpel prijzen van vergelijkbare boten op internet. U vist dan achter het net met de verkoop van uw boot. Vraag daarom een realistische prijs voor uw boot. Wat die prijs is, ontdekt u door vergelijkbare boten te zoeken. Hou hierbij in uw achterhoofd dat hoe langer u uw boot niet verkoopt, hoe langer u zelf de kosten heeft voor:

  • Het onderhoud van uw boot.
  • De stalling van uw boot.
  • De verzekering van uw boot.

Verkooptip 4: Uw boot zelf verkopen of uitbesteden

Er zijn drie manieren waarop u uw boot kunt verkopen:

  • Uw boot zelf verkopen.
  • Door een jachtmakelaar zoals Jachtmakelaardij Kappers in te schakelen.
  • Door uw boot aan te bieden aan een partij die boten opkoopt.

Als u besluit zelf uw boot te verkopen, bent u er wellicht veel tijd aan kwijt.Het voordeel van een boot verkopen via een jachtmakelaar is dat u zelf geen tijd kwijt bent aan bezichtigingen en het vermarkten van uw boot.

Wilt u na de verkoop van uw oude boot een nieuwe boot aanschaffen? Dan hebben wij ook nog wat aandachtspunten bij het kopen van een nieuwe boot.

Over admin
Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.