image Wat houdt het beroep metselaar nou eigenlijk in? image Content marketing: meer bezoekers

Drop us a line...

Verstuur bericht

Uitzendkrachten in de bouw

In de bouw is het heel gewoon om uitzendkrachten te gebruiken. Voornamelijk bij forse projecten zijn deze tijdelijke krachten essentieel. Hiervoor kun je een uitzendbureau zoals Vakmasters Goes inschakelen. Hierbij kun je de pluspunten van overwegen? En waar moet er op gelet worden wanneer je zaken doet met een uitzendbureau?

Voordelen van uitzendkrachten in de bouw,

Het inhuren van uitzendkrachten in de bouw biedt jou als ondernemer een aantal goede voordelen zijn: Kwaliteit: uitzendbureaus hebben een groot aantal vakbekwamen mensen verzameld waar uitgekozen kan worden. Vaak bieden zij hun personeel ook nog trainingen aan. Overzicht: Voor een uitzendkracht betaal je één standaardbedrag. Daarmee zijn alle personeelskosten bedolven. Flexibiliteit: Je huurt een uitzendkracht in zolang je werk voor hem hebt. Je kunt het op elk moment beëindigen. Besparing: wanneer een uitzendkracht ziek is, is dit voor rekening van het uitzendbureau. Je hebt dus niet te maken met loondoorbetaling bij ziekte.

Aandachtspunten voor uitzendkrachten in de bouw

Heb je een bouwproject op stapel staan en overweeg je daarvoor uitzendkrachten in te huren? Hierbij een paar aandachtspunten:

Inlenersbeloning

Voor een uitzendkracht in de bouw geldt een inlenersbeloning. Dit betekent dat hij hetzelfde loon en dezelfde secundaire arbeidsvoorwaarden moet krijgen als je eigen werknemers. Verder moet je hem dezelfde voorzieningen bieden, zoals het gebruik van de kantine, bedrijfsvervoer en kinderopvang. Ook moet hij de mogelijkheid krijgen om te solliciteren op functies binnen je bedrijf.

Vergewisplicht

Artikel 6 van de huidige Bouw-cao bevat een zogeheten vergewis verplichting. Deze verplichting houdt in dat jij als inlener het uitzendbureau moet verzoeken de relevante bepalingen van de Bouw-cao over uitzendwerk in het inleners contract vast te leggen.

Ketenregeling

Op uitzendwerk kan de zogeheten ‘ketenregeling’ van toepassing zijn, die ook bij andere soorten arbeidscontracten geldt. Dit houdt in dat als een uitzendkracht twee jaar achter elkaar bij jouw bedrijf werkzaam is, je verplicht bent om hem een vast contract aan te bieden. Houd dit dus goed in de gaten.

 

Over admin
Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.