image Zo creëer je van je huis een thuis! image Hoe kun je bijdragen aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen?

Drop us a line...

Verstuur bericht

De juiste PVC vloer voor je woonkamer

Je gaat verhuizen en hebt al een behoorlijke inboedel bij elkaar gespaard. Er ligt alleen geen vloer in je nieuwe huis of appartement. Of je vloer heeft zijn langste tijd gehad en is toe aan vervanging. Hoe zorg je er nou voor dat je vloer past bij je bestaande meubels? Tips voor het kiezen van de juiste vloer voor je woonkamer lees je hier.

Het motief en de kleur

Wanneer je een nieuwe PVC vloer uit gaat kiezen, heb je tal van opties als het gaat om kleuren en motieven. Dat is één van de vele voordelen van PVC vloeren: er is veel keus, van visgraat tot betonlook. Dat geeft je de ruimte om eens een totaal andere vloer uit te zoeken dan degene die je hiervoor had. Waar je vooral op dient te letten bij het uitzoeken van een nieuwe PVC vloer: zorg dat het motief past bij je meubilair. Heeft je woonkamer een open uitstraling? Dan kan je vloer wat gedurfder zijn; zo behoudt je de rust, maar heb je wel een echte eyecatcher in huis. Wat betreft de kleur van je PVC vloer is er ook veel mogelijk. Bij licht hout en grijze meubels past zowel een lichte vloer als een donkere PVC vloer. Heb je veel kasten en tafels van donker, massief hout? Dan is een lichte vloer een betere optie; zo steken de meubels mooi af tegen de vloer. Of je nu gaat voor een effen PVC vloer, een visgraat motief, licht of donker – voor elk interieur in de woonkamer is er een passende vloer. Heb je toch nog wat extra advies nodig? Dan kun je eens een kijkje nemen bij een speciaalzaak, zoals La Casa PVC Vloeren; zij helpen je graag aan de juiste PVC vloer voor je woning in Oosterhout en omgeving.

De mogelijkheden van PVC vloeren

Zoals je net al hebt kunnen lezen, zijn er veel opties als het gaat om PVC vloeren. Dit geldt niet alleen voor de kleur en het motief van de vloer, maar ook voor het naar wens maken van de vloer. Zo kun je een PVC vloer geluiddempend maken. Hierdoor creëer je meer rust binnenshuis en kun je hakken dragen, je kinderen lekker laten spelen of stofzuigen zonder dat een ander in het huis of de buren daar last van hebben. Ook zorgt deze optie ervoor dat geluid minder hard weerkaatst wordt, waardoor het minder zal galmen in de woonkamer. Dit is met name prettig wanneer je veel houten kasten, (bijzet)tafels of andere houten meubels in de woonkamer hebt staan. PVC vloeren zijn daarnaast ook uitermate geschikt voor vloerverwarming, wat in een tijd van verduurzaming mooi meegenomen is. Ook zijn PVC vloeren makkelijk in onderhoud; stofzuigen en dweilen is vaak voldoende om de vloer goed schoon te houden. Dankzij al deze mogelijkheden heb jij straks de perfecte PVC vloer in je woonkamer!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie