image Content marketing: meer bezoekers image Een website laten maken in WordPress, dit zijn de voordelen

Drop us a line...

Verstuur bericht

De juiste webdesigner kiezen

Vandaag de dag kun je als professioneel bedrijf niet aankomen met een website die niet goed oogt en niet goed werkt. Is je website ondermaats, dan is het in 2020 hoog tijd om een nieuwe te gaan bouwen. Wil je écht een goede website, dan kun je bijna niet om het inschakelen van een professional heen. Maar hoe kies je nou de juiste webdesigner voor jouw website? En wat voor soort website heb je eigenlijk nodig? In deze blog lees je er alles over.

Wat voor type website heeft jouw bedrijf nodig?

Net zoals er een heleboel type bedrijven zijn, zijn er ook veel verschillende type websites. Logischerwijs past de ene soort website een stuk beter bij jouw onderneming dan de andere. Een paar voorbeelden:

  • Sommige bedrijven hebben genoeg aan een website die puur en alleen dient als ‘digitale showroom.’
  • Voor andere bedrijven is een meer dynamische website, die eenvoudig uit te breiden is met nieuwe content, beter geschikt.
  • Wil je online producten verkopen? Dan is niet een website, maar een webshop voor jou de beste keuze. 

Veel webdesigners kunnen prima zowel websites als webshops bouwen, al is er voor het maken van een webshop vaak wel wat extra kennis en ervaring nodig. Maar heb je echt geavanceerdere wensen, dan luistert het wat nauwer. Misschien ben je bijvoorbeeld eigenaar van een verhuurbedrijf en wil je online jouw producten verhuren. In zo’n geval is het aan te raden om op zoek te gaan naar een bureau dat zich echt heeft gespecialiseerd in webwinkels voor verhuurbedrijven en online verhuursoftware.

Wel of geen open source CMS?

Dit is een belangrijke afweging die je moet maken. Een open source CMS (zoals WordPress) is een gratis content management systeem waarvan voor iedereen over de hele wereld de broncode en software vrij beschikbaar is. 

Een closed source CMS is vaak een op maat gemaakt systeem dat alleen door de partij die hem gemaakt heeft wordt gebruikt. Dit klinkt misschien goed, maar het nadeel is dat je als klant in de praktijk voor het leven aan zo’n partij vast zit. Je kunt namelijk niet zomaar van webbouwer wisselen. Met een open source CMS voorkom je dit soort situaties.

Bespaar niet op kwaliteit

Het is verleidelijk om met een relatief goedkope webdesigner in zee te gaan. Websites en zeker webshops kunnen namelijk behoorlijk duur zijn. Maar je kunt er wel vanuit gaan dat hoe minder je betaalt, hoe minder ook het eindresultaat gaat zijn. En met een slecht werkende website schiet je helemaal niks op.

Ook nazorg is belangrijk

Je denkt misschien dat zodra je website online staat, je het hele proces kunt afsluiten. Toch is het aan te raden om te kiezen voor een webdesigner die ook garant staat voor goede nazorg en support. Ontstaan er bijvoorbeeld technische problemen met je website, dan is het wel handig dat je een specialist achter de hand hebt die ze kan oplossen. Zo blijft jouw website altijd goed werken.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie