image Waar kan je op rekenen bij een incompany traject? image Alle freelance opdrachten tot jouw beschikking

Drop us a line...

Verstuur bericht

Een 3-laags mondkapje kopen voor wat extra zekerheid

Bij het aanschaffen van mondkapjes heb je veel keuze en één daarvan is of je een 2- of een 3-laags mondkapje kopen wilt. Deze informatie vind je in de productomschrijving. In Nederland wordt het dragen van een 2-laags mondkapje geadviseerd, maar dat houdt jou niet tegen om een 3-laags mondkapje te kopen. Lees hier verder over de manier waarop mondkapjes werken en waarom in een aantal gevallen een 3-laags mondkapje een prima idee is.

 

3-laags mondkapje kopen niet verplicht

Wil je aan je plicht als Nederlander voldoen door een mondkapje te dragen, dan is de enige regel die je hebt dat dit een niet-medisch mondkapje moet zijn. Er wordt nergens iets vermeld over het aantal lagen stof dat deze moet hebben en zo lang je de medische voorraad niet aanraakt is het goed. Ga je zelf mondkapjes maken, dan worden er in de instructies 2 lagen gebruikt. Het is dan ook het beste om minimaal een mondkapje met 2 lagen te gebruiken. Door een 3-laags mondkapje te kopen profiteer je van een extra stoflaag bescherming.

 

De werking van niet-medische mondkapjes

Je kunt niet-medische mondkapjes zien als een zakdoek die constant voor je gezicht is gebonden. Als je verkouden bent hoest of nies je in de zakdoek zodat het virus zich niet kan verspreiden, maar in je zakdoek achterblijft. Niet-medische mondkapjes werken hetzelfde en zorgen er dus voor dat jij het virus aan niemand kunt overdragen. Ze houden de virusdeeltjes in de lucht niet voldoende tegen om je te beschermen tegen het oplopen van het virus. Dat is ook de belangrijkste reden waarom mondkapjes in het openbaar vervoer verplicht zijn gemaakt. Als iedereen die draagt dan brengt niemand het virus de lucht in. De situatie die ontstaat is aanzienlijk veiliger.

 

Wat meer kwaliteit en extra bescherming

In principe is een 2-laags mondkapje dus voldoende, maar je kunt een 3-laags mondkapje kopen als je meer bescherming wilt. Het is een dikkere zakdoek voor je neus en dat is in deze tijd geen overbodige luxe. Je kunt een 3-laags mondkapje kopen, of je kunt hem zelf maken. Je gebruikt dan de instructies van de rijksoverheid en voegt daar een extra lapje stof aan toe. Een 3-laags mondkapje beschermt je net iets beter van mensen in het openbaar vervoer die een mondkapje dragen van slechte kwaliteit, die deze niet vaak genoeg wassen of die hem verkeerd dragen. En dat geeft natuurlijk gemoedsrust.

 

Waar moet je op letten?

Als je een 3-laags mondkapje gaat kopen dan moet je op een aantal dingen letten.

  • De stof: het beste koop je een 3-laags mondkapje van katoen, want dat is beschermend en ademend tegelijkertijd.
  • Niet-medisch: zoals al even aangegeven moet je alleen een niet-medisch 3-laags mondkapje kopen zodat het medische personeel hun werk kan blijven doen.
  • Kwaliteit: ook al heeft het mondkapje 3 lagen, kwaliteit is nog steeds van groot belang. Lees recensies door, bekijk beoordelingen en bestudeer de productomschrijving voordat je je bestelling plaatst.

Bestel ook je 3-laags mondkapje in Nederland!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie