image Een nieuwe website maar wat nu? image Zo kom je weer netjes geknipt voor de dag

Drop us a line...

Verstuur bericht

Een datalek. De nachtmerrie van elk bedrijf

Meer dan de helft van alle datalekken is het gevolg van menselijke fouten. De juiste beveiliging kan dit voorkomen. Zo zijn er systemen zoals zivver.eu die ondersteunen bij het veilig delen van bestanden en gevoelige informatie.

De gevolgen

Wanneer bestanden op een onveilige manier verstuurd worden, kunnen de gevolgen groot zijn. Dat wil je beslist niet op je geweten hebben. IT-afdelingen staan daarom vaak voor enorme uitdagingen. Immers, voorkomen is beter dan genezen.

Maar het moet natuurlijk wel werkbaar zijn. Wanneer medewerkers allerlei ingewikkelde en extra handelingen moeten verricht, zullen ze dit niet gaan doen. Een stuk bewustwording van de gevolgen van onzorgvuldig handelen, helpt natuurlijk ook. Wanneer alle lagen van de organisatie zich bewust zijn van het veilig delen van bestanden, dan voorkom je slordigheidsfouten.
Mogelijke gevolgen van onbeveiligd werken zijn:

  • Datalekken
  • Reputatieschade
  • Boetes overtreding AVG wetgeving
  • Juridische financiële gevolgen

3 tips om veilig zakelijke bestanden te delen

Je kunt veel zelf doen om het versturen en delen van bestanden zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Gebruik wachtwoorden

Voor maximale beveiliging gebruik je data-encryptie, of een combinatie van compressie (zip) en encryptie. Wanneer je dan alleen het wachtwoord deelt met de juiste mensen, heb je je bestanden maximaal beveiligd.

Kies de juiste (veilige) software om bestanden te delen

Beveiligingssoftware kan bestanden bijvoorbeeld via TLS-beveiligde verbindingen verzenden en tijdens opslag beschermen door asymmetrische encryptie.

Verwijder metadata in je documenten

Er zijn meer bestanden dan je met het oog kunt zien. Zelfs een eenvoudig tekstdocument bevat onzichtbare informatie. Met software kun je deze zogeheten metadata verwijderen.

Juist nu

Een veilige werkomgeving is juist nu erg belangrijk. Een tijd waarin veel mensen steeds meer vanuit huis werken, inloggen op netwerken en grote bestanden met elkaar uitwisselen. Voor je het weet ligt de informatie ergens op de digitale snelweg.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie