image Waarom is zoekmachine optimalisatie goed voor je bedrijf? image Naamsbekendheid vergroten door relatiegeschenken doe je zo

Drop us a line...

Verstuur bericht

Hoe zorg je voor een goede IT-infrastructuur op de werkvloer?

Ben je een bedrijf aan het oprichten? Of wil je je personeel productiever laten werken? Dan is het raadzaam om je IT-infrastructuur te optimaliseren. Van de internetsnelheid tot de opslagruimte; in dit artikel lees je hoe je de IT-infrastructuur verbetert.

Zijn alle data wel goed beschermd?

Allereerst willen wij even stil staan bij de online veiligheid. Wist je dat steeds meer Europese bedrijven te maken heeft met ransomware aanvallen? Daarom moet je ook voortdurend bezig zijn om je gegevens te beveiligen. Voer dus regelmatig beveiligingsupdates uit en bedenk van te voren goed welke data het meest gevoelig zijn. Licht je personeel in hoe de data beveiligd moet worden en stel een protocol hiervoor op. Vergeet echter de dreiging van de medewerkers zelf niet! Controleer dus ook met je beveiligingsbedrijf wat er binnenshuis gebeurt.

Snel, sneller, snelst

Bij een goede IT-infrastructuur hoort een goede websnelheid. Daarvoor is het verstandig om overbodige programma’s te verwijderen. De praktijk wijst uit dat er zoveel mogelijk bestanden moet worden opgeslagen, maar spreek ook af wat er weg kan.

Een handige programma om je programma’s te verwijderen is Geek. Deze tool ruimt zowel de programma’s als de bijbehorende bestanden op. Veel tools ruimen alleen het programma op.
Verder is het raadzaam om voor iedere computer een zogenaamde Adblocker te installeren. Hierdoor worden je advertenties automatisch gestopt. Dit verhoogt de snelheid van je computer behoorlijk!

Hoe wil je je bestanden opslaan?

Je hebt verschillende manieren om al je bestanden op te slaan. Zo heb je Google Drive, dat super handig is als je bestanden van elkaar wilt bewerken. Daarnaast heb je Dropbox, waarbij je bestanden in één opslagruimte kan plaatsen. Ze zijn allebei zeker handig!

Efficiëntie

Heb je wel eens van Breevy gehoord? Met deze tool kan je lettercombinaties samenstellen, zodat je met een paar tekens al een woord kan samenstellen. Zo gaat het werk een stuk vloeiender!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie