image Reparatie van je smartphone image Soorten bureaus binnen de recruitmentbranche

Drop us a line...

Verstuur bericht

Stappenplan bij het organiseren van een zakelijk event

Het organiseren van een zakelijk event is niet altijd zo gemakkelijk gedaan. Er komen namelijk vele verschillende zaken kijken bij het organiseren van een zakelijk event. Denk hierbij aan de catering tot het kiezen van de juist muziek. In dit artikel worden de belangrijkste stappen met je doorgenomen.

Wat is de doelstelling van het event?

Wanneer je een zakelijk event gaat organiseren doe je dat natuurlijk met een bepaalde doelstelling. Is het een jubileum, een netwerkborrel waarbij je een aantal nieuwe klanten wilt binnenhalen of gewoon bedrijfsfeest voor al je medewerkers? Kortom de doelstelling van het event en dus ook de doelgroep kunnen hierbij dus totaal verschillen. Wanneer dit duidelijk is kunnen de volgende stappen worden ondernomen.

Op zoek naar de juiste partners

Voor het organiseren van een goed zakelijk event is het belangrijk dat de juiste partners hiervoor worden gevonden. Zo is de partij die de catering en eventueel ook de locatie ter beschikking gesteld heeft zeer bepalend in het creëren van de juiste sfeer. Wanneer de locatie en de catering niet goed zijn zal dit de sfeer niet ten goede komen. Daarnaast is een partner in licht en geluid ook zeer belangrijk. Gaat er een presentatie gegeven worden of daarnaast nog een afsluiting met muziek? Dan is een partner in licht en geluid zoals Psound ook zeer bepalend om het event in juiste banen te laten verlopen.

Locatie huren of op eigen locatie

Wat voor sfeer wil je gaan creëren bij het evenement? Dit is ook afhankelijk van de doelgroep en doelstelling, voor een  jubileum of opening kan het meer voor de hand liggen om dit op eigen locatie te organiseren. Daarnaast kan het ook gemakkelijker zijn om een locatie af te huren, omdat je dan niet druk hoeft te maken over het bedienend personeel en ook het schoonmaken van deze locatie.  

Evaluatie

Wanneer het event eenmaal is afgelopen is het belangrijk dat er ook juist wordt geëvalueerd. Is de doelstelling behaald en zijn de kosten van het organiseren van dit evenement op de lange termijn terug te verdienen. Wanneer een zakelijk event alleen maar heel veel geld kost, moet dit anders worden aangepakt zodat er op de lange termijn wel geld kan worden verdient.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie