image In het weekend overstappen van autoverzekering; het is mogelijk! image Wel of geen airco? Dit zijn de voor- en nadelen

Drop us a line...

Verstuur bericht

Wat kan een vpn voor jou betekenen?

Er zijn in Nederland veel VPN aanbieders beschikbaar. Hoewel steeds meer mensen de voordelen van een VPN zien, hebben andere mensen er nog weinig kennis van. Daarom geven wij in dit artikel meer informatie over de betekenis, wat voor voordelen het biedt en of je moet kiezen voor een gratis of betaalde aanbieder? Ook geven we informatie over de beste vpn.

 

Betekenis

VPN staat voor Virtual private network. met een VPN maak je een beveiligde (tussen) verbinding aan tussen je tablet, smartphone of computer en het internet. Zo’n beveiligd verbinding zorgt ervoor dat andere mensen moeilijker kunnen zien wat jij aan het doen bent en vanaf welke locatie je verbinding maakt met het internet.

 

Voordelen van een VPN

Hierboven is al besproken dat je je locatie waarmee je verbinding maakt met het internet kan maskeren. Dit gebeurt doordat je met een VPN server dat een andere locatie heeft dan waar jij bent, verbinding maakt met het internet. Hierdoor kan je een website dus wijs maken dat je in turkije, verenigde staten of China verbinding maakt. Veel websites hebben namelijk geografische blokkades ingesteld waardoor je met een Nederlands IP niet bijvoorbeeld zomaar een Amerikaanse website kan openen. Met een VPN is dit dus wel mogelijk. Dit is een groot voordeel van het gebruik van een VPN. Ook kunnen hackers moeilijker bij je gegevens komen met een beveiligde verbinding als je van een openbaar WIFI netwerk gebruik maakt en kan je probleemloos torrents downloaden zonder dat je bang moet zijn dat de overheid je een boete geeft. De voordelen zijn dus erg groot.

 

Gratis of betaalde aanbieder?

Wij raden aan om altijd voor een betaalde aanbieder te kiezen. We leggen graag uit waarom. Wanneer jij voor een gratis vpn kiest ben jij namelijk het product. Je gegevens worden verkocht aan andere bedrijven zodat ze bijvoorbeeld gepersonaliseerde reclames kunnen aanbieden. Wel zijn er nog een aantal redelijke gratis aanbieders, maar dit zijn er niet veel. Wil jij de beste gratis vpn? Klik dan op de link. Als je kiest voor een betaalde aanbieder ben je bovendien ook veel beter beveiligd en werkt de verbinding vaak veel sneller. Ook kan je genieten van een kill switch optie. Dit is een optie waarbij als je verbinding met VPN uitvalt, het direct ook het internet afsluit. Hierdoor voorkom je dat je opeens niet meer anoniem aan het surfen bent op het web.

 

Beste VPN kiezen: waar op letten

Om de beste VPN te kiezen moet je letten op de volgende punten:

 

  • Is er een kill switch aanwezig?
  • wat is de snelheid?
  • Hoe veilig is de verbinding?
  • Hoeveel servers heeft een VPN?
  • Wat kost het?

Daarnaast is het ook goed om verschillende reviews te lezen van de beschikbare aanbieders. Hierdoor weet je zeker dat je geen verkeerde keuze maakt voor het kiezen van de beste vpn.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie