image Met deze tips bouw jij aan je merk als bloemist image Communicatie is alles 

Drop us a line...

Verstuur bericht

Wat zijn de voordelen van rollenbanen?

In een tijd waarin de nadruk ligt op het gebruik van duurzame hulpbronnen, met name in de industrie en de handel, lopen rollenbanen al jaren voorop in dit soort technologie. Ze bieden kosteneffectieve flexibiliteit voor een scala aan bedrijven, variërend van fastfoodrestaurants tot het transport van goederen binnen een werkruimte.

Heel veel voordelen

Wat zijn de voordelen van rollenbanen? Ze zijn flexibel en volledig aanpasbaar. Het systeem is zeer kosteneffectief om te installeren. Als investering op de lange termijn kan het worden aangepast aan verschillende lengtes en kan het zelfs relatief eenvoudig worden gedemonteerd en verplaatst. Het kan ook worden opgenomen in een soortgelijk skate-rolsysteem dat rijen kleine wielen gebruikt in plaats van buizen, maar wel een kleine hoeveelheid energie nodig heeft om het aan te drijven. Het verplaatsen van verpakte goederen met behulp van een zwaartekrachtrollenbaan is eenvoudig, snel en betrouwbaar. Er is geen stroom en onderhoud nodig, waardoor de ecologische voetafdruk van de industrie aanzienlijk wordt verkleind.

Groene oplossing

Een rollenbaansysteem bestaat uit lange verbindingsbakken gevuld met buizen. Deze verplaatsen objecten die erop zijn geplaatst door simpelweg te roteren onder de natuurlijke zwaartekracht. Ze hebben geen stroom nodig om ze te bedienen, wat de perfecte groene oplossing biedt in vergelijking met een aangedreven systeem. De bakken zijn vervaardigd als modules met een open uiteinde die aan elkaar kunnen worden gemonteerd en zodoende passen bij de eisen van de werkplek. De modules zijn volledig aanpasbaar en aanpasbaar en kunnen worden gebogen om hoeken te nemen. Er kunnen secties worden toegevoegd of verwijderd. Het transportsysteem zelf kan horizontaal of schuin worden opgesteld, om zo pakketten van het ene hoogteniveau naar het andere te verzenden. De rollen zijn holle buizen, meestal gemaakt van roestvrij staal, maar kunnen ook van slagvast kunststof zijn gemaakt. Lagers zijn aan elk uiteinde van de buizen en maken het soepel draaien van de rollen mogelijk.

Perfect voor verplaatsen objecten

Het systeem heeft weinig onderhoud nodig. Als een rol toch moet worden vervangen, wordt deze eenvoudig opzij geduwd voordat hij van zijn plaats wordt getrokken en een nieuwe op zijn plaats wordt geplaatst. Voor een dergelijke reparatie is een minimale hoeveelheid tijd nodig, waardoor de productiviteit niet of nauwelijks wordt onderbroken. Het rollenbaansysteem is perfect voor het verplaatsen van objecten van alle maten en gewichten en is van onschatbare waarde bij het snel verplaatsen van verpakte goederen in magazijnen. Kartonnen dozen hebben bijvoorbeeld de minste duwtjes nodig om de rollen in werking te stellen.

Bron: www.eslogic.com

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie