image Starten van je eigen pizzeria image Motor van de zaak rijden: waar moet je aan denken?

Drop us a line...

Verstuur bericht

3 redenen om meer pennen te gebruiken op kantoor

Loop een willekeurig bedrijf binnen en het eerste wat je ziet is apparatuur. Mannen en vrouwen in pak achter een computer of laptop. Daardoor lijkt het misschien alsof ouderwetse manieren van communicatie zijn verdwenen. Maar niets is minder waar. Ondanks alle technologieën, blijft de pin onverminderd populair. 

Toegegeven, het gebruik van pennen is de afgelopen jaren natuurlijk wel wat afgenomen. Voor notities of aantekeningen bij vergaderingen wordt al gauw de laptop of tablet gepakt. Toch zijn er verschillende onderzoeken gedaan die het duidelijk maken dat een fijne vulpen niet zomaar aan de kant geschoven mag worden. Sterker nog, er zijn tegenwoordig zelfs bedrijven die het gebruik van pennen zelfs steeds meer aanmoedigen. In dit artikel leggen we graag uit waarom. 

1. Stimuleren de creativiteit 

Uit wetenschappelijke studies is gebleken dat schrijven met pen de creativiteit stimuleert. Dit komt voornamelijk doordat de hersenen op een andere manier worden geprikkeld dan wanneer er digitale hulpmiddelen worden gebruikt. 

Schrijven met pen en papier is eigenlijk een zeer bijzondere gave. Alleen de mens is hier toe in staat. De hersenen moeten enorm veel verbindingen leggen om gedachtes naar het papier te vertalen. Bovendien moeten de hersenen ook nog eens de vingers en pols aansturen om op de juiste manier woorden te vormen. Dit zorgt bijna voor een ‘elektrische’ schok in het brein. De hersenen zijn actief bezig om alle informatie te verwerken, waardoor er ook meer ruimte is voor creativiteit. Heb je binnenkort een brainstormsessie op het programma staan? Met een Parker pen van www.pwakkerman.com stimuleer je jouw creatieve geest. 

2. Gemakkelijk mee te nemen 

Soms is het noodzakelijk om te reizen tijdens kantooruren. Bijvoorbeeld naar klanten of vergaderingen. Wanneer je dan je laptop bent vergeten of simpelweg niet de juiste middelen hebt om nog wat werk te verrichten, kan deze tijd heel nutteloos voelen. Zeker wanneer je met het openbaar vervoer reist en hierdoor zelf verder weinig hoeft te doen om op de plaats van bestemming aan te komen. Een mont blanc pen is in dit geval altijd gemakkelijk te vervoeren. Je stopt hem eenvoudig in je jas of tas en hij is altijd en overal mee. Ideaal om alvast wat hersenspinsels voor de komende afspraak op papier te zetten. Of de eigen creativiteit voor een belangrijke vergadering alvast te stimuleren. Door het compacte formaat is het jouw ideale reispartner. 

3. Beter onthouden 

Staat er een belangrijke vergadering op het programma? Dan kan je hier natuurlijk – net als de rest van je collega’s – met een laptop verschijnen, maar je kunt er ook eens voor kiezen om lamy vulpen van www.pwakkerman.com en een notitieblok te gebruiken. Het lijkt misschien ouderwets, maar het zal je nog eens verbazen hoeveel voordelen dit oplevert. 

Uit recent onderzoek met verschillende groepen studenten is namelijk gebleken dat mensen die gekregen informatie opschrijven dit beter kunnen onthouden dan mensen die aantekeningen op de laptop maakten. Dit komt opnieuw omdat de hersenen op een andere manier worden geprikkeld. Hoewel tokkelen op een toetsenbord sneller is, zal de informatie minder gemakkelijk opgeslagen worden. Hierdoor zal je – zeker wanneer je deze op korte termijn moet onthouden – dubbel werk hebben. Eerst het schrijven en vervolgens het herlezen om alle informatie te onthouden. Wanneer je de gekregen informatie met een Waterman pen opschrijft ben je wellicht wat langzamer, maar onthoud je dit wel bijna direct. Dat scheelt een hoop werk op de lange termijn.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie