image Wat te doen wanneer je stopt met studeren? image Een slimme indeling voor het kantoor

Drop us a line...

Verstuur bericht

4 tips om je SEO te verbeteren

SEO staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands: zoekmachine optimalisatie. En in gewone mensentermen: proberen hoger in Google te komen. Google is veruit de grootste zoekmachine, vandaar dat zoekmachine en Google al bijna synoniem zijn. Om je website in de Google zoekmachine hoger te laten scoren zijn er veel dingen die je kunt doen. Soms zijn het technische aspecten van je website, maar ook de inhoud, de content, van je website is erg belangrijk. Niet alle factoren die bepalen hoe hoog een webpagina scoort zijn bekend, maar Google geeft wel aanwijzingen over de werking van hun zoekmachine. Voor een groot deel kun je dus beïnvloeden hoe goed je website scoort. Al is dat voor een leek niet altijd even gemakkelijk. Bedrijven als DoubleSmart kunnen je ondersteunen bij je SEO.

SEO tips

Voor sommige onderdelen van SEO moet je aardig thuis zijn in het bouwen en onderhouden van websites, maar er zijn genoeg SEO tips te geven waar iedereen wat aan heeft. Traditioneel is één van de belangrijkste tips om te zorgen voor backlinks of externe links. Linkjes dus op een andere website dan de jouwe die naar jouw website doorlinken. Hoe meer backlinks hoe beter. Maar daar valt nog wel wat meer over te zeggen. De eerste conclusie die Google trekt uit een grote hoeveelheid backlinks, is dat het dan wel moet gaan om een belangrijke en goed gewaardeerde website. Maar de links zelf worden ook gewaardeerd. Wanneer het links zijn naar een kwalitatief niet zo beste externe site, dan wordt jouw site ook iets minder gewaardeerd. Door op deze manier websites te waarderen, zorgt Google ervoor dat de kwaliteit van goed scorende sites op hun resultatenpagina hoog is. Daar heeft Google natuurlijk belang bij: zij willen tevreden klanten.

Zorg voor kwaliteit

Eigenlijk hebben de belangrijkste SEO tips allemaal te maken met kwaliteit. Niet alleen de kwaliteit van de backlinks, maar ook met technische kwaliteit: een snelle laadtijd van je site bijvoorbeeld, alt tags voor je afbeeldingen of geen dubbele content op je site. Door een technisch goed verzorgde site te hebben help je je site omhoog in Google. Google kijkt ook naar de waardering van je pagina’s. Dat gebeurt onder meer door te kijken hoe vaak content gedeeld wordt op social media. Kies voor elke pagina die je maakt één hoofdzoekwoord en laat dat een paar keer terugkomen in de tekst. Natuurlijk is dat een zoekwoord dat hoort bij jouw bedrijf of bij het onderwerp van jouw website. Het is ook mooi wanneer je zoekwoorden kunt vinden zonder veel concurrentie. Dat maakt de kans om beter te scoren natuurlijk ook hoger. Bij al deze aspecten kan een goed SEO-bureau als DoubleSmart je helpen.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie