image Ontslag tijdens ziekte: zo kan het wèl image Het belang van marktonderzoek

Drop us a line...

Verstuur bericht

4 tips om slimmer te printen

Printen, we kunnen er wat van. Veel van die printjes worden niet of amper gelezen en belanden daarna weer in de prullenbak. Dat is natuurlijk hartstikke zonde, want het is een behoorlijke verspilling van grondstoffen. Om ervoor te zorgen dat je dat voorkomt, hebben wij wat tips voor je om slimmer te printen.

Ga voor een printabonnement

Met een printabonnement kun je stiekem behoorlijk wat inkt en geld besparen. Met een printabonnement krijg je namelijk op tijd nieuwe inkt naar je toegestuurd, waardoor je inkt nooit zomaar over de datum zal raken of uitdroogt. Verder is het nemen van een HP instant ink abonnement ook een stuk goedkoper, waardoor je veel minder geld kwijt bent aan printen. 

Er zit natuurlijk ook een andere positieve kant aan het nemen van een printabonnement. Zo’n abonnement zorgt er namelijk automatisch voor dat je voldoende inkt in huis hebt. Wanneer je inkt bijna op is, wordt een nieuwe cartridge naar je verzonden. Dit is niet alleen heel erg makkelijk, maar het scheelt je ook nog eens een hoop tijd en gedoe. 

Print dubbelzijdig

Door dubbelzijdig te printen bespaar je een hele hoop papier. Je gebruikt zo het papier namelijk optimaal, waardoor je minder vellen nodig hebt. Dat je minder vellen nodig hebt, betekend dan weer dat dat beter is voor het milieu én voor je portemonnee, je hoeft namelijk veel minder vaak papier te kopen zo.

Lever je cartridges in

Het feit dat je met een printabonnement XL verpakkingen cartridges krijgt, is goed, want zo verbruik je minder verpakkingen. Toch heb je uiteindelijk toch een lege verpakking over. Deze zijn gemaakt van plastic en hebben vrijwel altijd een chip. Lege cartridges kun je beter niet zomaar weggooien, er zijn namelijk bedrijven die ze kunnen verwerken tot grondstoffen, of ze opnieuw kunnen vullen. Je kunt de cartridges inleveren bij de milieustraat, of bij een van de vele inzamelpunten.

Zet je printer in slaapstand

Heb je je printer normaal de hele dag aan staan, bijvoorbeeld op kantoor? Dan is het slim om in te stellen dat je printer na een bepaalde tijd automatisch in slaapstand gaat. Dat scheelt enorm veel in de energieconsumptie van je printer en dat zorgt ervoor dat je flink bespaart in je energie uitgaven.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie