Maatwerk software Bol.com breidt assortiment uit

Drop us a line...

Verstuur bericht

Geborduurde en geweven badges

Geborduurde en geweven badges kunnen ook worden gezien als een speciale vorm van drukwerk. Het bedrijf Merchandising Concepts uit Amsterdam heeft zich gespecialiseerd in het maken van geborduurde en geweven badges, daarnaast verzorgen zij allerlei andere vormen van drukwerk zoals: zeefdruk, transferdruk, flexdruk, speciale flexdruk, flockdruk en digitale druk.

In dit artikel willen we ons speciaal richten op wat het verschil is tussen geborduurde badges en geweven badges.

Wat zijn geweven badges?

Bij het maken van geweven badges wordt een speciale techniek gebruikt om gedetailleerde ontwerpen te maken. Hierbij worden draadjes letterlijk aan elkaar verwoven, waardoor een gedetailleerd, slijtvast resultaat verkregen kan worden. Bij deze techniek, kunnen de randen worden gestikt of worden ze soms door middel van lasertechniek doorgebrand.

Wat zijn geborduurde badges?

Bij het maken van geborduurde badges wordt het beeldmerk op twill stof geborduurd. Twill stof is een stevige vorm van katoen. Bij het borduren op twill kan de badge geheel of gedeeltelijk geborduurd worden.

Wanneer er voor een gedeeltelijke borduring gekozen wordt, kan de stof van een achtergrond voorzien worden. Meestal wordt er voor gekozen voor volledige borduring, waardoor er niets meer van de stof te zien is, waarbij de geborduurde garen het complete embleem bedekken. Hierdoor ontstaat er vaak een mooie glanzende uitstraling.

 

 

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie