image Hoe breng jij je personeel in veiligheid bij brand? image Continu verbeteren met ISO 9001

Drop us a line...

Verstuur bericht

Sluitende boekhouding voor de belastingaangifte

Veel ZZP’ers, MKB’ers en ook particulieren lopen ieder jaar weer tegen het zelfde verhaal aan. Er moet een belastingaangifte worden ingevuld, maar de nodige gegevens ontbreken of zijn op het eerste gezicht “onvindbaar”. Dit kan de nodige stress veroorzaken.

Professionele begeleiding

Veel bedrijven zijn al overtuigd van de kennis en kunde van een professioneel administratiekantoor. Deze verzorgen vaak al de gehele of een gedeelte van de administratie zoals het opstellen van jaarstukken, uitvoeren van ondersteunende taken of een advies uitbrengen over een financiële kwestie. In het voorjaar is het van belang dat alle financiële stukken en overzichten weer op een rijtje worden gezet zodat er een aangifte kan worden gedaan.

Wanneer je een eenmanszaak hebt, of ZZP’er bent dan geld de winst als je persoonlijke inkomen. Dit is dan het gene waarover je inkomstenbelasting betaald.  Wanneer je aangifte doet kun je dit vermelden bij: Winst uit onderneming. De aftrekposten en aanvullende inkomsten vallen onder privépersoon.

Het wordt je extra lastig gemaakt als ZZP’er omdat er veel aftrekposten zijn zoals speur- en ontwikkelingswerk of je maakt of recht op mkb-winstvrijstelling. Omdat er veel vormen van aftrekposten zijn of andere specifieke regelingen kan het uitbesteden bij een fiscaal adviseur zichzelf eenvoudig terug verdienen.

Uitstelling aanvragen voor de aangifte

Het kan zijn dat je ondanks alle moeite het toch niet voor elkaar gaat krijgen om de aangifte op tijd rond te krijgen. Je kunt er dan ook voor kiezen om uitstel aan te vragen. Dit zal doorlopen tot september en geeft je als ondernemer, of boekhouder de benodigde tijd om alle gegevens op tafel te krijgen.

 

 

 

 

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie