image Welke mogelijkheden biedt de PostNL webshop jou? image De beste SEO specialist van Rotterdam

Drop us a line...

Verstuur bericht

Tips voor het openen van je eigen pop up store

Overweeg je een eigen pop-up store te beginnen? Dit artikel geeft je een aantal tips die hierbij goed van pas kunnen komen. Een pop-up store is interessant, wanneer je de naamsbekendheid van je organisatie wilt vergroten of in wilt spelen op een trend. Zoals de naam al zegt, popt een dergelijke winkel vaak ineens op en verdwijnt deze net zo snel weer. Het voordeel hiervan is dat je niet vastzit aan lange contracten. Daarbij biedt het een winkelstraat het voordeel, dat winkelpanden niet langdurig leeg blijven staan! Voor alle partijen een interessant businessmodel. 

 

Tip 1: zorg voor een geschikte locatie

Hoewel pop up stores zich vaak in het centrum van de stad bevinden, vind je ze soms ook aan de rand hiervan. Een dergelijke locatie is veel minder geschikt voor het inspelen op een trend of het vergroten van je naamsbekendheid! Zoek naar een locatie waar je opvalt en waar je een groot publiek kunt bereiken. Zorg er daarbij voor dat het pand aan de binnenzijde aansluit bij hetgeen je uit wilt stralen. Grote investeringen in de aankleding zijn niet interessant bij een tijdelijke winkel. 

 

Tip 2: koppel een pop-up store aan je webwinkel

Combineer een pop-up store met je webwinkel! Zet in de pop-up store kaartjes neer met een QR-code, die bezoekers naar een landingspagina op je website leidt. Hier kun je hen vragen zich aan te melden voor je nieuwsbrief, om zo straks een groter bereik te hebben voor online aanbiedingen en nieuwe producten. Andersom kun je op je website aangeven dat bezoekers naar je pop-up store kunnen komen bij vragen of het uitproberen van producten. 

 

Tip 3: richt de pop-up store slim in

Doordat een pop-up store tijdelijk van aard is, wil je niet vastzitten aan langlopende contracten. Richt je winkel op een slimme manier in, door bijvoorbeeld te werken met een mobiel pinapparaat. Een dergelijk contract is vaak maandelijks opzegbaar. Ook kun je producten zoveel mogelijk kopen, in plaats van huren. De aangekochte producten kun je bij de sluiting van je winkel weer verkopen. Daar waar je bij de huur van producten vastzit aan het contract. 

 

Meer tips om te beginnen met ondernemen? Op ZakelijkGenie.nl vind je handige tips voor ondernemers!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie
  • Op tag