image Sluitende boekhouding voor de belastingaangifte image Hoe maak ik mijn huis verkoopklaar?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Continu verbeteren met ISO 9001

Veel klanten, leveranciers en andere stakeholders vinden het belangrijk dat je bedrijf kwaliteit kan leveren. Maar hoe verbeter je de kwaliteit van processen binnen jouw bedrijf? En hoe toon je aan dat je hier ook daadwerkelijk mee bezig bent? Een goede manier is door een ISO 9001 certificering aan te vragen. 

Kwaliteit en groei 

Als bedrijf is het belangrijk om te blijven groeien en hiervoor is het handig om processen goed te structureren en vast te leggen. Door te weten hoe processen ingericht zijn en dit bij te werken wanneer er dingen veranderen binnen de organisatie, wordt het makkelijker om knelpunten te herkennen. Als je eenmaal weet waar knelpunten binnen de processen zitten, is het waarschijnlijk makkelijk om deze aan te pakken en hierdoor de kwaliteit te verbeteren.
Daarnaast is het belangrijk om als bedrijf realistische doelstellingen op te stellen en deze na te leven. Het kan helpen om een bedrijf te zoeken dat gespecialiseerd is in ISO 9001 certificeringen, zoals Optimaal in bedrijf. Dit bedrijf ondersteunt organisaties in het opzetten van een goed kwaliteitsmanagementsysteem en weet precies wat er nodig is om te voldoen aan de ISO 9001 norm.

Waarom ISO 9001?

Met een ISO 9001 certificaat kun je aantonen dat de kwaliteit van je producten of diensten is orde is. Naast dat het helpt om continu te blijven groeien en verbeteren, kun je dus ook aantonen dat je kwaliteit en betrouwbaarheid belangrijk vindt en serieus neemt. ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen, dus de kans is groot dat stakeholders bekend zijn met de norm. Door een certificaat zal het vertrouwen van je huidige klanten toenemen en het certificaat zorgt bij veel organisaties ook voor een toename in het aantal klanten.

Hoe kom je aan een ISO 9001 certificaat? 

Het is wel duidelijk dat een ISO 9001 certificaat bijdraagt aan de groei van je bedrijf, maar hoe kom je nou aan dat certificaat? Als je het implementeren van ISO 9001 op een goede manier wilt aanvliegen, is het aan te raden om ISO 9001 begeleiding in te schakelen. Er zijn veel bedrijven die alle ins en outs van de ISO normen kennen en organisaties adviseren en begeleiden op het gebied van de ISO 9001 certificeringen. Natuurlijk kun je de stappen naar een ISO 9001 certificering ook zelf afronden, zorg dan wel dat je je goed inleest over het onderwerp en de verschillende aspecten van kwaliteitsmanagementsystemen.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie