image Hoe laat je een goede bedrijfsfilm maken? image Waarom zou je design meubels kopen?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Duurzaamheid in een magazijn: hoe werkt dat?

Duurzaamheid staat de afgelopen tijd hoog in het vaandel; niet alleen huishoudens, maar ook bedrijven worden gestimuleerd om te verduurzamen. Dit is beter voor het milieu, maar ook voor je bedrijfsportemonnee; in dit artikel lees je hoe je jouw magazijn kunt verduurzamen.

Gebruikte stellingen

Een manier om te verduurzamen, is door bepaalde producten te hergebruiken. Stellingkasten lenen zich daar perfect voor. Gebruikte palletstellingen zijn daar een voorbeeld van en zijn te verkrijgen bij Begra magazijninrichting. Het voordeel is dat gebruikte palletstellingen gemakkelijk te combineren zijn met bestaande of nieuwe stellingen. Ook scheelt de aanschaf in de portemonnee, omdat ze goedkoper zijn dan nieuwe stellingen. Ben je bang dat gebruikte palletstellingen minder veilig zijn? Dat is niet nodig! Alle gebruikte stellingen worden vooraf goed gecontroleerd, zodat kwaliteit en veiligheid gegarandeerd kan worden. 

Zonnepanelen

Door zonnepanelen te plaatsen, bespaar je als bedrijf veel op energiekosten. Ook stoot je minder CO2 uit, omdat je op natuurlijke wijze energie opwekt en geen gas hoeft te gebruiken voor zaken als verwarming. Je kunt zonnepanelen bijvoorbeeld heel goed combineren met infrarood panelen of andere vormen van elektrische verwarming. Daarnaast is jouw bedrijf een stuk milieubewuster met zonnepanelen en ben je voorbereid op de toekomst waarin een gasloze wereld wordt beoogt.

Besparen op licht

Wist je dat verlichting zo’n 20 procent van het energieverbruik in de wereld inneemt? Het kost veel geld om je magazijn de hele dag én nacht te verlichten. Zorg er daarom voor dat alleen de ruimtes waar daadwerkelijk mensen aan het werk zijn verlicht worden. Dit doe je bijvoorbeeld door het plaatsen van sensoren in plaats van lampen die je handmatig aan en uit doet met een schakelaar. Op die manier gaat het licht aan wanneer er iemand in de ruimte is en vanzelf weer uit als er geen beweging is – handig, toch?

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie