image Hoe zorg je voor meer groen in je tuin? image Waar moet je rekening mee houden als je een dakdekker gaat inschakelen?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Hoe kom je zelfverzekerder over?

Zelfverzekerd overkomen heeft vele voordelen, zowel in privésituaties als op het werk. Het helpt bij omgaan met stress, een gezonde hormoonspiegel houden en uitdagingen aan durven gaan. Ook kom je krachtiger over en overtuig je mensen sneller, waardoor ze meegaan in jouw doelen.

Zelfverzekerdheid is kortom een begeerlijke eigenschap, maar wat nu als je je niet altijd even zelfverzekerd voelt? Dan meld je je aan voor een goede assertiviteitstraining zoals je die bijvoorbeeld bij Communicatietraining in Breda kunt volgen.

Het goede nieuws is dat je je niet zelfverzekerd hoeft te voelen om dat te kunnen uitstralen. De Amerikanen noemen dat: fake it till you make it en dit heeft een solide basis in wat we nu weten over de wisselwerking tussen psyche en lichaam.

Als je namelijk je lichaamstaal bewust leert gebruiken, kom je direct zelfverzekerder over op anderen. Hierdoor stijgt de kans dat je je doelen bereikt en succeservaringen oogst. Bovendien geef je jezelf met die andere lichaamstaal signalen die ook echt leiden tot een toename van je zelfvertrouwen

Voor een compleet overzicht van alle technieken die je kunt toepassen, kun je je het beste voor een cursus aanmelden. Hier echter al een klein voorproefje van wat je nu meteen kunt doen om overtuigender over te komen:

Let erop dat je met je voeten naar je gesprekspartner of publiek toestaat. Zelfs als je romp wel naar de ander kijkt, wijzen de voeten soms in een andere richting (een ‘vluchtroute’) en zodra je je daar bewust van bent, kun je het veranderen;

Haal rustig adem. Heb je hier moeite mee, besteed dan wat tijd aan het aanleren van eenvoudige ademhalingsoefeningen zodat je die altijd en overal kunt inzetten als het nodig is;

Maak oogcontact, zeker als de ander aan het woord is, maar ook tijdens je eigen verhaal;

Druk je handen met de vingertoppen tegen elkaar en houd ze voor je bovenlijf. Zo voorkom je wriemelende handen en het staat erg sterk!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie