image Maak van je passie je werk met deze tips image Introductie tot Industriedeuren

Drop us a line...

Verstuur bericht

Klaar met studeren? Dit zijn je opties!

Sinds kort afgestudeerd en eindelijk geen student meer? Gefeliciteerd, eindelijk mag je op zoek naar een baan. In deze tijd van een flexibele arbeidsmarkt is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Het is nog knap lastig om van een theoretische universitaire studie over te stappen naar een hele praktische kantoorbaan. Dat is dan ook de reden waarom wij je willen helpen met een aantal tips – dit zijn jouw opties!

Ga gewoon lekker solliciteren

Het is dus goed om gewoon ergens te beginnen met werken. Neem een simpele baan en bouw het van daaruit verder op. De eeuwenoude slogan “van krantenjongen tot miljonair” geldt wat dat betreft nog steeds. Begin klein en bouw het uit tot megalomane proporties.

Kijk eens naar een tussenjaar

Misschien ben je wel helemaal klaar met alles en heb je nog wat geld op de bankrekening staan. Boek een ticket naar Australië of ga eens kijken hoe het leven is in Amerika. Misschien kun je wel een leuke bijbaan vinden in Hong Kong, China of is er wat te beleven in Johannesburg, Zuid-Afrika. Ook dit zijn dingen die vaak heel netjes staan op je CV – leer een nieuwe taal, een nieuwe cultuur en een nieuwe vaardigheid.

Kijk eens naar leuke vacatures

Het is dus lang niet altijd zo dat je per se in die sfeer moet werken waar je voor gestudeerd hebt. Ben je bijvoorbeeld afgestudeerd als historicus in een Bachelor en Master Geschiedenis, dan kun je nog steeds solliciteren bij een verzekeringsmaatschappij. Je leert al doende om bijvoorbeeld acceptant, adviseur, schadebehandelaar of gewoon medewerker te worden. Kijk eens op vacatures verzekeringen voor meer informatie!

Zoek ook vacatures in het buitenland

We hebben het al een beetje gehad over het buitenland, maar soms is het ook goed om vacatures te zoeken in andere Europese landen. Misschien vind je daar wel de droombaan die je in Nederland tot nog toe niet hebt kunnen vinden. Als je alleen Nederlands kent, dan kun je ook in Vlaanderen gaan solliciteren. Ken je Engels, dan kun je zo ver als Italië, Oostenrijk en misschien zelfs Groot-Brittannië. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Pimp je CV met vrijwilligerswerk

Lukt het je echt niet om een baan te vinden en is de nood nog niet zo hoog dat je echt geen geld meer hebt, dan kun je ook kiezen om voor nu je CV te pimpen met vrijwilligerswerk. Het staat namelijk werkelijk waar goed op je curriculum vitae als je een bepaalde ervaring en vaardigheid hebt opgedaan in een werksfeer waar je voorheen eigenlijk veel minder van afwist.

Wie niet werkt, zal niet eten

Het is een hele logische wijsheid, maar als je niet werkt, dan verdien je ook geen geld en als je geen geld hebt, heb je niets om te eten. Het zal dus vroeg of laat toch nodig zijn om een betaalde baan te vinden. Wees actief en bereid om aan te pakken, dan gaat het je zeker lukken.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie