image Een video laten maken voor een Facebookadvertentie image Op zoek naar de beste cateraar van Ede

Drop us a line...

Verstuur bericht

Eigen bedrijf starten? Lees deze tips eerst!

Van hobby naar (online) business. Als jij het lef hebt om de stap te maken naar het opzetten van een eigen bedrijf, dan ben je een echte baas! Althans, dat vinden ze bij NIBC direct en die mening delen wij. Toch is het verstandig om niet over één nacht ijs te gaan en een gedegen onderzoek te doen voordat je de koe bij de horens vat. In dit artikel delen we een aantal handige tips, zodat jij een quickstart maakt als ondernemer.

1. Maak een financieel plan

Om je bedrijf van de grond te krijgen, heb je geld nodig. Met een financieel plan breng je in kaart of je plannen ook financieel haalbaar zijn, of je een lening nodig hebt en hoeveel, en schat je in wanneer je winst gaat maken. Een financieel plan bestaat uit 5 deelbegrotingen:

1. Investeringsbegroting: brengt in kaart wat je nodig hebt om te starten.
2. Financieringsbegroting: geeft inzicht hoe je je investeringen gaat financieren. Heb je eigen geld of een zakelijke of achtergestelde lening nodig?
3. Exploitatiebegroting: laat zien of je straks winst of verlies gaat maken.
4. Liquiditeitsbegroting: geeft je maandelijkse kosten en uitgaven weer.
5. Privébegroting: laat zien wat jij persoonlijk nodig hebt om rond te komen.

Schrijf een financieel plan voor grip op je financiën. Heb je geld nodig? Zoek uit welke financieringsmogelijkheden er zijn. Bepaal een goed uurtarief en houd rekening met onvoorziene uitgaven en rustige tijden in je onderneming. Zorg altijd voor een buffer.

2. Bedenk een unieke bedrijfsnaam

Brainstormen om tot een pakkende bedrijfsnaam te komen. Iedere ondernemer kent het. Blijft het goed hangen? Is het tijdloos? En maakt het duidelijk wat je te bieden hebt? Je bedrijfsnaam is een belangrijke marketingbeslissing. Het is het visitekaartje van je bedrijf. Check of je bedrijfsnaam al bestaat in het handelsregister en als domeinnaam online. Houd je in elk geval aan de volgende regels, dan komt het zeker goed!

– Geef geen verkeerde indruk
– Voorkom verwarring met bestaande bedrijfsnamen
– Gebruik geen merknaam van een ander

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie