image Continu verbeteren met ISO 9001 image Hoe kan ik opvallen met mijn auto?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Hoe maak ik mijn huis verkoopklaar?

De tijd komt er vast wel een keer aan dat je je huis wilt verkopen. Maar hoe maak je je huis nou verkoopklaar? Wat moet je schoonmaken? Op welke sites moet je je woning zetten en wanneer moet je dit doen? Daar kom je allemaal achter in dit artikel.

 

Maak je huis goed schoon

Natuurlijk moet je huis schoon zijn als je deze in de verkoop gaat zetten. Een schoon huis wordt veel sneller gekocht dan een huis wat niet schoon is. Ga dus voordat je je huis te koop zet eerst je hele huis schoonmaken. Het hoeft niet blinkend schoon te zijn, maar wel schoon dat het er mooi uit ziet op foto’s. Wanneer er mensen komen kijken kun je ook je huis nog een laatste keer schoonmaken (gewoon even stofzuigen en al het onnodige aan de kant zetten).

 

De buitenkant onderhouden

Het eerste wat mensen aan je huis zien is de voorkant. Zorg er dus voor dat deze tijdens de verkoop er altijd goed uit ziet. Schilder dus de kozijnen als dit nodig is, fix eventuele gaten die door de wind en regen aangetast kunnen zijn. Ook kunnen kozijnen verkleurd zijn door de zon. Ga er dus met een klein likje verf overheen om het er weer mooi uit te laten zien.

 

Zorg voor een goede makelaar

Een goede makelaar kan jou helpen met je huis op de juiste manier verkoopklaar te maken. Hij of zij zal alles nalopen en kijken of het er netjes uitziet en wat nog aangepast moet worden. Dit kan zijn dat je misschien je interieur net even aan kan passen of dat je je aanbieding anders moet gaan verwoorden.

 

Schakel hulp in

Naast de hulp van een makelaar kan je ook nog andere hulp gebruiken. Je kan bijvoorbeeld via vrienden vragen of zij nog mensen weten die een huis nodig hebben. Zo bereik je meer potentiële kopers voor jouw woning. Wat je ook kan doen voor extra hulp is het inschakelen van een VvE. Je kunt bijvoorbeeld wat extra geld aan technisch beheer VvE uitbesteden van Centiss. Zij komen jouw woning controleren of alles goed in en wat er onderhouden moet worden.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie