image De verschillende soorten producten met Shea Butter en de voordelen ervan image Sluitende boekhouding voor de belastingaangifte

Drop us a line...

Verstuur bericht

Hoe breng jij je personeel in veiligheid bij brand?

We denken niet graag na over protocollen bij het uitbreken van brand op kantoor. Toch zijn dit soort zaken belangrijk om goed over na te denken en vast te leggen. Het waarborgen van een veilige werkplek voor personeel is heel belangrijk, toch? Om te helpen bij het zorgen voor veiligheid bij brand hebben we een paar tips op een rijtje gezet.

Snel reageren door brandalarm

Het snel kunnen reageren bij een brand begint bij een goed brandalarm. Rookmelders zijn in staat om brand in een heel vroeg stadium op te merken. Hierdoor wordt kostbare tijd gewonnen bij het ontruimen van het pand of zelf voorkomen dat een brand kan verspreiden. Daarnaast zorgt een alarm ervoor dat iedereen meteen door heeft dat er iets mis is en mensen zichzelf in veiligheid kunnen brengen.

Zorg voor een duidelijk protocol

Om er zeker van te zijn dat mensen weten wat zij moeten doen bij brand dient een protocol opgesteld te worden. Dit protocol zorgt ervoor dat een ontruiming snel en soepel kan verlopen. Daarnaast weet iedereen wat er van zich verwacht wordt. Welke personen dragen de verantwoordelijkheid om te instrueren bij de ontruiming? Welke maatregelen worden genomen om de brand te remmen?

Zijn er voldoende blusmiddelen?

In een vroeg stadium, als de brand nog niet is uitgeslagen, zijn er zeker mogelijkheden om in te grijpen. Met behulp van blusmiddelen kan grote schade worden voorkomen. Afhankelijk van de situatie in het pand en of bijvoorbeeld de aanwezigheid van bijzondere stoffen of gassen, kan een geschikt blusmiddel worden gekozen. Brandblussers zijn onder te verdelen in schuimblussers, poederblussers en vetblussers. Verdiep je in welke soort brandblusser het meest geschikt is. Daarnaast is het belangrijk dat er voldoende brandblussers aanwezig zijn in het pand. Om snel te kunnen handelen moet een blusser binnen handbereik zijn.

Noodverlichting en pictogrammen

Een ander hulpmiddel om een ontruiming zo soepel mogelijk te laten verlopen is noodverlichting. Door middel van noodverlichting wordt de snelste route naar een uitweg weergegeven. Hierbij kunnen pictogrammen ook een belangrijke rol spelen. Bijvoorbeeld wanneer er een vluchtladder aanwezig is in geval van hogere gebouwen, kan dit aangegeven worden door middel van pictogrammen. Daarnaast kan ook de aanwezigheid van blusmiddelen duidelijk worden gemaakt middels pictogrammen. Zorgen voor duidelijke instructies kan levens redden!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie