image Kleding voor een sollicitatiegesprek, wat trek je aan? image 5 redenen om in de bouw te werken

Drop us a line...

Verstuur bericht

Algemene voorwaarden, vergeet ze niet!

Algemene voorwaarden worden door consumenten vaak gezien als een irritante pop-up waar snel doorheen geklikt moet worden om verder te gaan met hetgeen wat je aan het doen was op de website. Toch zijn deze voorwaarden uitermate belangrijk voor elke onderneming! Goede bescherming is namelijk een absolute must in zakenrelaties. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Lees er hier alles over.

Wat zijn algemene voorwaarden precies?

Zoals de naam al zegt, zijn dit de voorwaarden waarmee jij als bedrijf zaken doet met je klanten. Het zijn de kleine lettertjes waar je op terug kunt vallen in tijden van een conflict. Het kan problemen voorkomen bij een overeenkomst, omdat je al je voorwaarden zwart op wit hebt staan en de klant hier vervolgens mee akkoord is gegaan. Voor jou als ondernemer biedt het dus een goede bescherming.  

Niet verplicht, wel nodig

Het klopt, algemene voorwaarden zijn niet verplicht om te hebben voor je bedrijf. Toch is het bijna onhoudbaar om geen algemene voorwaarden te hebben. Als je een bedrijf hebt, krijg je enorm vaak te maken met overeenkomsten en contracten. Hier zijn vaak strikte afspraken aan gebonden. Als je deze afspraken voor iedere klant of ieder contract opnieuw moet opstellen, verdoe je onnodig veel tijd aan heel veel administratieve rompslomp. Het scheelt dus enorm veel tijd en moeite om de algemene voorwaarden van je bedrijf goed op orde te hebben!

Hulp aangeboden!

Sommige bedrijfstakken hebben al vaste algemene voorwaarden opgesteld die jij, mits je lid bent van de brancheorganisatie, zou kunnen overnemen. Mocht je de algemene voorwaarden willen specificeren zodat het precies aan jouw wensen voldoet? Schakel dan juridische hulp in. Deze mensen hebben alle kennis van de huidige wet- en regelgeving die je nodig hebt om deze voorwaarden goed op te stellen. Veilig Doen is een bedrijf gespecialiseerd in juridisch advies. Zij staan je graag bij tijdens het opstellen van je algemene voorwaarden.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie