image De beste tips om je cashflow te verbeteren image Online shopping blijft ook in 2017 stijgen

Drop us a line...

Verstuur bericht

Alles wat je moet weten over het afsluiten van zakelijke energie

Elke ondernemer moet zelfstandig zaken kunnen regelen, zelfs als het gaat om dingen waar je misschien gene verstand van hebt. Het afsluiten van een energiecontract bij een zakelijke energieleverancier is daar één van. Een zakelijke energiecontract afsluiten klinkt dan misschien eenvoudig, er komt heel wat bij kijken. Welke factoren precies een rol spelen waar je op moet letten zijn vragen die een antwoord behoeven!

1. Een voordelige prijs proberen te krijgen

Een zakelijk energiecontract is erg voordelig omdat het de ondernemer de kans geeft om voordelig energie te krijgen. Hoe langer het contract is dat je bij een zakelijke energieleverancier zoals Gazprom Energy afsluit, hoe voordeliger het tarief is op de lange termijn.

2. Een goede service

Ook een goede dienstverlening is belangrijk als je op zoek gaat naar een zakelijk energiecontract. Kies voor de aanbieder die het beste van het beste levert tegen een aangename prijs en je goed ondersteunt bij problemen. Een dergelijke service is persoonlijker, sneller en efficiënter.

3. Kies voor de juiste aansluiting

Natuurlijk is de juiste aansluiting kiezen ook belangrijk. Als je ondernemer bent beschik je over persoonlijke én zakelijke stroom maar je gebruikt wel meer stroom dan iemand anders. Machines vreten vaak heel wat energie en deze aansluiten op het zakelijke netwerk is dan ook belangrijk om te kunnen besparen.

4. Let op de prijzen van contracten

Zorg dat je de prijzen wel goed vergelijkt: het verschil tussen particulieren en zakelijke contracten is vaak groot! Niet enkel de prijs van gas en stroom maar ook andere zaken zoals administratie, overige kosten en BTW kunnen vaak oplopen.

5. Een variabel of vast contract?

Welke optie je kiest hangt af van hoeveel stroom je verbruikt. Als je een grote afnemer bent dan kies je best voor een vast contract zodat je altijd een oog hebt op de kosten. Een variabel contract is dan weer handig als de stroomprijzen dalen!

6. Tijdens daluren

Als je als zelfstandige van thuis uit werkt dan is het slim om tijdens daluren te werken. De stroomprijzen zijn dan immers lager in vergelijking met andere tijden.

7. Overleg over aftrekposten van zakelijke energie

De kosten die bij zakelijke energie komen kijken zijn soms aftrekbaar. Overleg hierover met je belastingadviseur of boekhouder! Ook de BTW van energiekosten kan soms aftrekbaar zijn, hoewel je hiervoor aan een paar voorwaarden moet voldoen. Je goed informeren over de mogelijkheden is dus belangrijk om er nog meer uit te halen!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie