image Een website laten maken in WordPress, dit zijn de voordelen image Het kopen van Twitter volgers

Drop us a line...

Verstuur bericht

Belangrijke aandachtspunten op vlak van kapsaloninrichting

Wanneer u een eigen kapperszaak gaat beginnen spreekt het voor zich dat u in eerste instantie uw kapsalon zal moeten inrichten. Hierbij dient er rekening te worden gehouden met tal van verschillende zaken. Zo is er niet alleen de algemene uitstraling van de zaak, maar wat ook te denken van het comfort dat uw klanten kunnen ervaren? Dit comfort is wellicht veruit het belangrijkste aspect. Omdat het lang niet voor iedereen even duidelijk is aan welke eisen er nu precies allemaal op vlak van kapsaloninrichting dient te worden voldaan hebben we alvast even enkele zaken voor u op een rijtje gezet. Op deze pagina zijn dan ook de belangrijkste aandachtspunten terug te vinden op vlak van kapsaloninrichting. 

 

1.) Comfortabele kappersstoelen zijn een absolute must 

 

Mogelijks de belangrijkste voorwerpen in uw kapsalon zijn ongetwijfeld de kappersstoelen. Dit overigens niet alleen maar voor uw klanten, maar ook voor uzelf. Het is bijvoorbeeld altijd interessant om ervoor te kiezen om gebruik te maken van kappersstoelen welke zijn uitgerust met een pomp. Deze pomp zorgt ervoor dat het eenvoudig mogelijk wordt gemaakt om de kappersstoel naar boven en naar beneden te bewegen. Wilt u, uw klanten met zekerheid het meest optimale comfort kunnen garanderen? Kies dan bij voorkeur ook steeds voor kappersstoelen welke beschikken over een verstelbare rugleuning.

 

2.) Zorg voor een nette en uitnodigende balie

 

Op vlak van kapsaloninrichting moet u natuurlijk ook rekening houden met het plaatsen van een bepaalde balie. Deze balie is erg belangrijk en wel omwille van verschillende redenen. In eerste instantie is dit de plaats waar mensen vaak een afspraak maken voor een volgende bezoek. Een weinig uitnodigende balie kan ervoor zorgen dat men hier maar weinig voor voelt. Dat is echter niet alles. Daarnaast is dit ook de plaats waar mensen mogelijks om bepaalde informatie komen vragen. Alleen een aantrekkelijke balie kan er dus in de praktijk voor zorgen dat u heel wat potentiële klanten over de streep kunt trekken. 

 

Tip! Verkoop u ook bepaalde producten in uw kapsalon? In dat geval is het altijd de moeite waard om achter de balie een kastje te plaatsen met daarin een aantal producten. Op die manier kunt u zomaar nog meer omzet genereren met uw kapsalon!

 

3.) Het kopen van de beste kaptafels voor in uw kapsalon

 

Niet alleen de kappersstoelen vormen een belangrijk onderdeel van uw kapsaloninrichting. Wat namelijk ook te denken van de kaptafels waar gebruik van wordt gemaakt? Ook op dit vlak kan er in de praktijk worden vastgesteld dat er heel wat verschillende mogelijkheden voor handen zijn. Enkele belangrijke zaken waar u bij de aankoop van kaptafels rekening mee zult willen houden zijn in ieder geval de volgende: 

 

  1. Over welke uitstraling dienen de kaptafels te beschikken? 
  2. Dienen de kaptafels te zijn uitgerust met één of meerdere opbergvakken? 
  3. Van welke spiegel wenst u gebruik te maken van bij de kaptafel? 

 

Een optimale kapsaloninrichting zorgt er in de praktijk altijd voor dat u kunt rekenen op heel wat interessante voordelen. Bovendien zorgt het er ook nog eens voor dat uw klanten elke keer opnieuw met alle plezier gebruik zullen maken van uw kapsalon. Hier de nodige aandacht aan besteden is dan ook absoluut een aanrader!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie