Boekhouden voor kleine bedrijven Dubbel boekhouden

Drop us a line...

Verstuur bericht

Belangrijkste redenen van een goede boekhouding.

boekhoudenEr zullen weinig mensen zijn met boekhouden als hobby, maar toch is het wel wezenlijk van toegevoegde waarde voor uw bedrijf. Kort samengevat is boekhouding het onderhouden van de gedane uitgaven en de verkregen ontvangsten, maar wat kan dit voor uw bedrijf betekenen? Naast de voordelen voor u en uw bedrijf, verplicht de wet ook een redelijke mate van boekhouding.

U krijgt een duidelijk inzicht in uw winsten en verliezen door middel van boekhouding. Zo komt u nooit voor financiële verassingen te staan, en behoudt u altijd de controle over uw kas. Daarnaast kunt u verantwoording over het gevoerde beleid overleggen door middel van de financiële kengetallen. Ook kunt u aan de hand van deze cijfers de kostprijs bepalen en voorcalculaties maken. Wanneer u absoluut niet bekend met financiële kengetallen en hun waarde, dan is wellicht een Opleiding boekhouden een optie. Hier zal u op korte termijn de belangrijkste componenten van het boekhoudvak bijgebracht worden, zonder veel tijd eraan kwijt te zijn.

Ook in het Nederlandse wetboek staat een verplichting tot het bijhouden van een boekhouding voor bedrijven. Het burgerlijk wetboek zegt dat elk bedrijf of zelfstandig beroep te allen tijde de rechte en verplichtingen gekend moeten zijn. Ook voor de heffingen van de rijksbelasting is er een administratieverplichting. Deze zegt dat alle vermogens van het desbetreffende bedrijf of beroep dusdanig moeten worden bewaard, dat ze altijd kunnen worden gekend. Wanneer u dus geen aandacht aan de boekhouding besteedt , bent u dus feitelijk in overtreding. U doet er dus slim aan om de boekhouding als vitaal belang voor uw organisatie te zien.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie