image Wat zijn de beste fietsmerken image De perfecte tweedehands bureaustoel

Drop us a line...

Verstuur bericht

FFP2 maskers correct gebruiken

Toen het tijdens de COVID19 pandemie verplicht werd om in het openbaar vervoer, en later ook in winkels, mondmaskers te gebruiken, was daar in eerste instantie veel weerstand tegen. Niemand had het idee dat de maskers konden helpen om het aantal besmettingen omlaag te brengen. Daardoor werd er nogal nonchalant omgegaan met de wijze waarop de maskers werden gebruikt.  Om te voorkomen dat je je benauwd voelde ademden veel mensen deels langs het filter. Ook werd lang niet altijd de neus bedekt. Daardoor liep de effectiviteit van de medische mondkapjes ffp2 terug en werd de beloofde 94 procent bescherming bij lange na niet gehaald.

Eenmalig gebruik

Een andere regel die veelvuldig overtreden werd, is dat een ffp2 mondmasker veel vaker dan één keer werd gebruikt. Veel mensen deden er één in de jas en gebruikten hem in elke winkel. Soms werd een kapje wel een aantal weken gebruikt. Medische ffp2 maskers zijn ontwikkeld voor eenmalig gebruik en moeten dan worden weggegooid. Bij het verwijderen van het masker moet worden opgelet dat de voorkant van het kapje niet wordt aangeraakt. Op die voorkant kunnen zich virusdeeltjes hebben genesteld. Als je die met de vingers aanraakt raak je misschien alsnog besmet. Zoals je ziet zijn er dus nogal wat manieren die de werking van het masker negatief beïnvloeden.

Gebruik in de medische wereld

In ziekenhuizen worden de medische mondmaskers van het type ffp2 erg veel gebruikt. Daar bieden de kapjes wel voldoende bescherming, want medisch personeel heeft een goede instructie gehad over het gebruik van de maskers. Naast de ffp2 types wordt in een ziekenhuis op afdelingen met ernstige besmettingen ook het mondmasker ffp3 gebruikt. Dat biedt 99 procent bescherming. Voor in de operatiekamer bestaan speciale ffp3 IIR maskers, ook wel chirurgische FFP maskers genoemd. Al deze medische maskers zijn verkrijgbaar bij Medicamarkt. Bij afname van grote aantallen gaat de prijs per stuk omlaag.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie