image Communicatie is alles  image Waar kan je op rekenen bij een incompany traject?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Wat is de beste zorgverzekering voor jou?

Wat is de beste zorgverzekering voor jou

In Nederland is de zorg over het algemeen goed geregeld. Iedereen die in ons kikkerlandje woont of werkt moet verplicht een basisverzekering hebben, waarmee de gezondheidskosten gedekt kunnen worden. Daarnaast kun je er voor kiezen om jezelf aanvullend te verzekeren en om eventueel jouw eigen risico te verhogen. Hoe dat precies zit, plus hoe je erachter kunt komen welke zorgverzekering voor jou geschikt is, lees je hier.

Basisverzekering, aanvullende verzekering, eigen risico… Hoe zit dat ook alweer?

Zoals gezegd moet iedereen die werkt of woont in Nederland verplicht een basisverzekering hebben. Met deze basisverzekering worden de kosten van de zorg gedekt waar jij gebruik van maakt. Je kunt eenvoudig basisverzekeringen vergelijken via VergelijkDeZorgverzekeringen.  Iedereen die een basisverzekering heeft, dient tevens ieder jaar eigen risico te betalen. Dit bedrag betaal je naast jouw premie. Dit is verplicht vanaf 18 jaar. Voor 2021 bedraagt het verplicht eigen risico €385,-. Je maakt eerst het eigen risico op, voordat je uit de basisverzekering een vergoeding ontvangt. Heb je zorg gebruikt die binnen jouw aanvullende verzekering valt? Dan hoef je hier geen eigen risico voor te betalen. 

Je kunt je naast de basisverzekering ook aanvullend verzekeren. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor alternatieve geneeswijzen, (fysio)therapie, de tandarts en brillen of contactlenzen. Je checkt welke aanvullende verzekering bij jou past via Aanvullende Verzekering. Zelfs als je student bent (en toch een beetje op de kleintjes moet letten) kan een aanvullende verzekering interessant zijn. Kijk op ‘Studenten Zorgverzekering’ wat voor jou de beste zorgverzekering is.

Waarom kiezen sommige mensen ervoor om hun eigen risico te verhogen?

Sommige mensen kiezen voor vrijwillig eigen risico. Met een vrijwillig eigen risico krijg je korting op jouw zorgpremie. Verwacht je weinig of geen zorgkosten? Dan kan het vrijwillig eigen risico voor jou een een voordelige keuze zijn. Je kiest er dan dus voor om zelf meer eigen risico te betalen dan de verplichte €385,-. Hierdoor daalt jouw premiebedrag per maand en dat levert je op de lange termijn weer extra geld op! Het vrijwillig eigen risico geldt overigens alleen voor zorg uit de basisverzekering. 

Verzekering vergelijken en overstappen van zorgverzekeraar

Het is een bekend gegeven dat de afgelopen jaren de kosten voor een basisverzekering ieder jaar gestaag gestegen zijn. Dit lijken soms kleine bedragen, maar opgeteld kunnen ze toch een flink bedrag vormen! Om deze reden is het aan te raden om voor jezelf te checken wat voor jou de voordeligste premie is. Je kunt verschillende zorgverzekeringen online vergelijken. Hier kun je in één overzicht de verschillende premiehoogtes zien, en het aanbod vergelijken. Zo weet je direct wat voor jou de beste premie is!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie