image Letselschade en hulp nodig? image Freelance opdrachten: De voor- en nadelen op een rij

Drop us a line...

Verstuur bericht

Verhuizen met je bedrijf doe je zo

Moet je op korte of langere termijn met jouw bedrijf verhuizen, bijvoorbeeld omdat de huur van je huidige bedrijfspand afloopt of omdat je goedkoop een ontruiming wilt regelen? Dan ben je niet de enige ondernemer die hiermee te maken krijgt. Elk jaar zijn er gemiddeld tussen de 22.000 en 32.000 bedrijven die een verhuizing moeten regelen. Maar hoe regel je een bedrijfsverhuizing op een slimme en efficiënte manier? We geven je enkele handige tips om dit slim en voordelig aan te pakken! 

Zelf doen of de verhuizing uitbesteden aan een verhuisbedrijf?

Wanneer je als onderneming moet verhuizen, kun je in principe kiezen uit verschillende manieren om de verhuizing te regelen. Ten eerste kun je een verhuizing zelf regelen en daarvoor je personeel inschakelen. In de tweede plaats kun je ervoor kiezen om een ontruiming of verhuizing uit te besteden aan een erkend verhuisbedrijf zoals Goedkoop Ontruiming. Ook is een combinatie mogelijk: zelf in- en uitpakken en het transport van de spullen laten verzorgen door een erkende verhuismaatschappij.


Elk van deze methoden heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zelf verhuizen is bijvoorbeeld voordeliger dan de verhuizing overlaten aan een verhuisbedrijf. Een nadeel is dat je jouw medewerkers opzadelt met extra werk, al dan niet betaald. Het kan zijn dat jouw personeel het moeten meewerken aan de verhuizing of ontruiming niet waardeert, waardoor je krediet verspeelt bij je personeel.

Omgekeerd is uitbesteding aan een verhuisbedrijf minder aantrekkelijk, omdat dit je als ondernemer extra geld kost. Verhuizingen en ontruimingen laten uitvoeren is niet gratis. Een voordeel van uitbesteding is echter wel dat jij en je personeel volledig ontzorgd worden en geen omkijken meer hebben naar het hele verhuisproces. Verder is het fijn dat de bedrijfsinboedel en alle spullen die verplaatst worden via het verhuisbedrijf 100 procent verzekerd zijn. Mocht er iets kapot gaan, dan krijg je dit via de verzekering volledig vergoed.

Enkele aandachtspunten bij een bedrijfsverhuizing

Belangrijk is om als ondernemer een goede tijdsplanning te maken bij een verhuizing. Zorg voor een goed draaiboek. Maak ook heldere afspraken met de verhuizer (indien van toepassing) en leg die schriftelijk vast. Verder is het slim om meerdere offertes op te vragen, zodat je voor de beste prijs kunt gaan.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie