image Waarom aan de slag gaan met affiliate marketing? image Verhuizen met je bedrijf doe je zo

Drop us a line...

Verstuur bericht

Letselschade en hulp nodig?

Als er sprake is van letselschade heb je veelal de hulp nodig van een letselschadespecialist- of een advocaat. Maar wie kun je nu het beste inschakelen voor de juiste hulp? We leggen uit wat de titels betekenen en wat is verschil is.

Wat is een letselschadespecialist?

Iedereen kan een letselschadespecialist zijn zolang deze personen over een juridische opleiding beschikken. Ze beschikken over voldoende kennis en ervaring waardoor ze je goed van dienst kunnen zijn wanneer het letselschade betreft. Ze kunnen een schadeclaim voor je opstellen, bewijsstukken verzamelen en natuurlijk voorzien van goed advies. Toch kleeft er een heel groot nadeel aan een letselschadespecialist. Ze hebben namelijk niet de bevoegdheid om naar de rechter te stappen, deze stap wordt veel gebruikt om de tegenpartij onder druk te zetten wat automatisch leidt tot meer succesvolle schadeclaims. Het is daarom verstandig om er goed over na te denken om een letselschade advocaat in te schakelen in plaats van een specialist.

Wat is een letselschadeadvocaat?

Een letseladvocaat kun je vergelijken met de specialist die we zojuist hebben besproken. Een advocaat beschikt echter over een stuk meer kennis omdat deze een opleiding heeft genoten op een hoger niveau. Daarbij volgen advocaten die zich specialiseren in letselschade ook nog eens extra opleidingen betreft letselschade. Verder heeft een advocaat de mogelijkheid om naar de rechter te stappen, een zet die zomaar eens belangrijk kan zijn om jouw zaak succesvol te maken. Ook ben je er zeker van dat de advocaat juist handelt omdat deze onder toezicht staat. Een specialist niet. Die kan doen en laten wat hij wilt en wordt bij slechts functioneren niet aangesproken.

Het verschil tussen een letselschadespecialist- en advocaat

Om het verschil nog meer te verduidelijken zullen we het kort samenvatten. Een letselschadespecialist is iemand die werkt aan letselschadezaken veelal met een juridische achtergrond. Echter is een juridische opleiding niet verplicht, dus het kan zomaar zijn dat je door iemand wordt bijgestaan zonder dat deze persoon een juridische opleiding heeft genoten. Een advocaat die gespecialiseerd is in letselschade heeft dit wel. Ook zijn deze verplicht om een opleiding tot personen schade te volgen. Zo weet je zeker dat je op de best mogelijke manier wordt geholpen.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie