image Verhuizen met je bedrijf doe je zo image 6 voordelen van een openhaard en de stookkosten doen verminderen

Drop us a line...

Verstuur bericht

Freelance opdrachten: De voor- en nadelen op een rij

Ben je op zoek naar de beste freelance opdrachten? Dan weet je ongetwijfeld al wat je er allemaal aan kunt behalen. Echter zijn er altijd verschillende voor- en nadelen aan te behalen. Daarbij zijn er steeds meer plekken waar je jouw opdrachten kunt gaan vinden. Zo kun je onder andere gaan kijken bij Headfirst. Alleen aan welke voor- en nadelen moet je allemaal gaan denken voordat je een sollicitatie in gaat dienen? Onderstaande informatie kan jou helpen om alles voor jezelf op een rij te zetten, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt gaan. 

Flexibiliteit en onafhankelijkheid bij freelance opdrachten 

Freelance opdrachten geven jou in de eerste plaats veel vrijheid. Je bent immers voor jezelf aan het werk. Dit geeft jou de gelegenheid om jouw eigen tijden in te delen. Je geniet dus ook direct van veel flexibiliteit. Je bepaalt zelf wanneer en waar je werkt en kunt dus ook gewoon vanuit huis werken op tijden die jou het beste uit gaan komen. Dit geeft jou vaak een betere balans tussen werk en privé. Je hoeft hierover ook geen verantwoording af te leggen tegenover een baas. De onafhankelijkheid heeft wel grenzen. Je bent vaak verbonden aan deadlines, welke behaald moeten worden om jouw opdrachtgevers tevreden te houden. 

Veel afwisseling gedurende de dagen 

Bij de freelance opdrachten zal ook geen dag hetzelfde zijn. Je hebt vaak te maken met verschillende opdrachtgevers, waardoor er ook veel variatie in komt te zitten. Deze variatie zorgt ook voor een zekere uitdaging. Je leert zelf veel nieuwe dingen als je bij andere bedrijven terecht komt. Als laatste kun je ook altijd jouw eigen tarieven bepalen. Je kunt dus altijd een uurtarief aanhouden waarmee je jouw vaste lasten kunt betalen en zorgt ervoor dat je meer verdient dan wanneer je in loondienst bent. 

Enkele nadelen op een rij 

Aan de freelance opdrachten zitten ook een aantal nadelen verbonden waar je rekening mee moet houden. Zo is er altijd een bepaalde mate van onzekerheid. Je moet immers altijd weer voor nieuwe opdrachten zorgen om een inkomen te realiseren. Daarnaast moet je jouw eigen boekhouding doen. Alles moet bewaard worden voor de belastingdienst en je moet dus een goed overzicht bewaren voor jouw belastingaangifte. Ook ben je niet verzekerd in geval van ziekte of arbeidsongeschiktheid. In dit geval zal jouw inkomen dus ook stoppen. Als laatste moet je ervoor zorgen dat jouw facturen altijd betaald worden. 

Begin direct 

Als je denkt dat de freelance opdrachten, die je gevonden hebt via Headfirst, bij je passen, hoef je alleen nog maar de sollicitaties te doen. Je bekijkt welke vacatures het beste bij je passen en zorgt ervoor dat je een goede indruk achterlaat met jouw motivatiebrief en CV. Besteedt hier altijd voldoende tijd aan, zodat je er bovenuit springt ten opzichte van andere sollicitanten en je verzekerd bent van nieuw werk. Uiteindelijk kun je iedere keer weer nieuwe opdrachten vinden en ga je jezelf ontwikkelen tot een van de betere freelancers die er te vinden is. 

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie