Financieel advies Wat geef je als kraamcadeau?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Bitcoins voor bedrijven

bitcoinBitcoins zijn een zeer veilige en goedkope manier voor het verwerken van betalingen. Deze digitale valuta heeft de laatste maanden erg veel aandacht gekregen, mede doordat de waarde van Bitcoin in enkele maanden exponentieel gegroeid zijn.

Lage transactie kosten

Omdat er bij Bitcoins gebruik gemaakt wordt van een erg sterke cryptografische beveiliging is het mogelijk om transacties op een zeer efficiënte en goedkope manier te verwerken. Vaak kunnen transacties in het Bitcoin-netwerk bijna zonder transactiekosten verricht worden. Er worden normaal gesproken geen verplichte kosten aan transacties gekoppeld, voor een snellere bevestiging van transacties worden echter wel kosten doorberekend.

Goede beveiliging

Bedrijven die betalingen ontvangen van creditcards of Paypal, weten dat er regelmatig problemen zijn dat betalingen teruggedraaid kunnen worden. Zo kan het zijn dat de rekening bijvoorbeeld gehackt bleek te zijn, of dat de klant beweert dat de bestelling niet ontvangen is. Bedrijven kunnen zich alleen tegen deze vorm van fraude wapenen door complexe risicoanalyse en het verhogen van prijzen om misgelopen inkomsten te kunnen compenseren. Een betaling met Bitcoin valt niet terug te draaien en bitcoin portemonnees kunnen op eenvoudige manier sterk beveiligd worden.

Snelle betalingen

Betalingen met Bitcoins kunnen erg snel gerealiseerd worden. Men kan Bitcoins overmaken van Afrika naar Canada in tien minuten. Omdat bitcoins geen fysieke locatie hebben is het altijd mogelijk om onbeperkt Bitcoins te versturen wanneer je maar wilt, waar naar toe je maar wilt, en zonder vertragingen hoge transactiekosten.

Een transparante boekhouding

Het is voor veel bedrijven belangrijk om duidelijkheid over hun financiele activiteiten te kunnen geven. Met Bitcoins kunnen vrij eenvoudig alle transacties opgevraagd worden die gekoppeld zijn aan de Bitcoin adressen, waar het bedrijf gebruik van maakt.

 

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie