image De beste cloudoplossingen op een rijtje image Wat is de goedkoopste crematieverzekering?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Duurzamer printen op het werk doe je zo

Papier is bij veel kantoren de meest voorkomende afvalstroom. Zuiniger printen is een goede manier om het papierafval te verminderen. Naast dat het goed is voor het milieu, is zuiniger printen ook iets waar je kosten mee bespaart als bedrijf. Daarom staan er in dit artikel wat tips op een rij waar je duurzamer mee kunt printen. 

Print alles dubbelzijdig

Een eerste eenvoudige manier op papier te besparen is door dubbelzijdig te printen. Veel dingen kunnen makkelijk dubbelzijdig geprint worden met een printer van Refurbished Printer, maar doordat je hier niet bij nadenkt verbruik je vaak veel meer papier dan nodig is. Kijk dus even of jouw printer al dubbelzijdig print. 

Print met een pasjessysteem op kantoor

Een effectieve manier op onnodig printen tegen te gaan, is om te werken met een pasjessysteem op de werkvloer. Hierbij drukt de printer pas iets af als je met je pasje bij de printer bent ingelogt. Hierdoor heb je geen printopdrachten meer die blijven liggen nadat ze geprint zijn en daarna in de afvalbak belanden. 

Gebruik een virtuele printer

Een ander idee om te veel printen tegen te gaan, is om te werken met een virtuele printer. Hierbij installeer je een virtuele printer op je laptop of computer die bestanden niet afdrukt, maar bijvoorbeeld omzet naar een pdf bestand. Dit bestandstype is universeel en op bijna alle apparaten te gebruiken. Heel handig dus wanneer je dat ene bestand nog even wilt doorlezen via jouw mobiel onderweg naar een afspraak. 

Vervang inktcartridges niet meteen 

Wil je veel kosten besparen bij het printen op de werkvloer? Vervang dan niet meteen de cartridges bij de eerst waarschuwing die je krijgt van de printer als de cartridges bijna leeg zijn. Vaak zit er dan nog genoeg inkt in voor het printen van een aantal bestanden. Dit is dus zonde om meteen weg te gooien. Vervang de cartridges op het moment dat de kwaliteit zichtbaar minder goed wordt van wat je print.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie