Werkloosheid weer toegenomen in januari 2013 Administratie van een webshop

Drop us a line...

Verstuur bericht

Een aantal tips wanneer ontslag dreigt

ontslag.Een paar tips wanneer u ontslagen bent en het er niet mee eens bent:

Oneens zijn
Wanneer u te horen heeft gekregen dat u ontslag zult krijgen kunt u mondeling laten weten dat u het hier niet mee eens bent, daarna is het belangrijk uw bezwaren op papier te zetten waarbij u hulp kunt inschakelen van een juridisch adviseur
Het direct instemmen met ontslag zal niet in uw voordeel uit kunnen pakken.

Alles op papier
Neem niet gelijk beslissingen maar laat alles op papier zetten zodat u daar altijd op terug kunt vallen. Daarbij is het belangrijk nog niks definitiefs te ondertekenen.
Vaak heeft het tijd nodig alles te laten bezinken waardoor u op een andere manier kunt reageren.

Deskundig advies
Wanneer u het niet eens bent met de situatie vraag dan deskundig advies aan. Dit kan via een advocaat die u in deze situatie het best kan helpen en ervoor kan zorgen dat u beter uit de situatie zult komen. Neem geen deskundig advies aan van een deskundig adviseur van de werkgever, deze zal automatisch de kant van de werkgever kiezen.

Dossier
Houdt een dossier bij van alle relevante ontwikkelingen/bestanden die u ten goede kunnen komen bij het aanvechten van het ontslag. Schriftelijke bewijsstukken zijn zeer belangrijk in deze situatie

Werk door
Als u weet dat u binnekort ontslagen word probeer dan vaak toch de motivatie op te brengen om te gaan werken, hiermee geeft u een signaal af. Afwezigheid kan alleen maar in uw nadeel werken. Laat dan ook aan uw werkgever weten dat u door wilt werken, anders bestaat er de kans dat u op non-actief word gezet.

Bedrijfseigendommen
Lever spullen zoals een leasauto, laptop en mobiele telefoon niet zomaar in. Meestal kunt u hier gebruik van maken tot het daadwerkelijke ontslag. Als u alles inlevert lijkt het of u al akkoord bent gegaan met het ontslag.

Let op je woorden
Wanneer u het bericht krijgt ontslagen te worden probeer rustig te blijven en zeg geen onnodige dingen die tegen u kunnen worden gebruikt. Geef dan bijvoorbeeld aan dat u nog niet wilt reageren maar het even wilt laten bezinken en benieuwd bent wat de werkgever te zeggen heeft.
Emoties kunnen hoog oplopen in een dergelijke situatie. Probeer deze onder controle te houden en vooral geen ruzie te maken. Dit kan later alleen maar tegen u gebruikt worden.

Belangrijk is er dus voor te zorgen dat alles schriftelijk word vastgelegd!

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie