Het lezen van folders Maatwerk software

Drop us a line...

Verstuur bericht

Een boekhouder of belastingadviseur in de hand nemen

Een boekhouder die de inkomstenbelasting invult vraagt over het algemeen veel voor deze werkzaamheden. Toch ben je als particulier voor minder dan €150,- klaar. Deze aangiftes vergen slechts basiskennis boekhouden. Wanneer je ZZP-er bent kan dit nogal uitleenlopen, tot meer dan €1000,-.

Belastingvoordelen

Deze bedragen lijken misschien vrij hoog, ook omdat het tegenwoordig nogal eenvoudig is om zelf je belastingaangiftes in te vullen. Maar in veel geval is dit zeker niet waar. De boekhouder ziet vaak nog aftrekposten of andere belastingvoordelen die jezelf al snel over het hoofd ziet. Van deze boekhouder kan je uitgaan dat hij de meeste bepalingen en voordelen van de belastingregels wel kent.

routine

Het is goed mogelijk om te besparen op een boekhouder. Wanneer jij alle bankafschriften, bonnen, loonstroken etc. niet hebt geordend zal de boekhouder hier evenveel tijd mee kwijt zijn dan wanneer je dit zelf doet. Weet je zeker dat je niet voor hoge kosten komt te staan dan is het vaak ook mogelijk voor een belastingaangifte naar een vast tarief te vragen. Wanneer jij zelf je administratie regelt is de belastingaangifte over het algemeen bijna altijd standaard. Voor het invullen van je belastingaangifte is het ook niet noodzakelijk om de duurste accountants uit te kiezen. Deze klus is vaak een routine klus en kan ook door een boekhouder met kantoor aan huis gedaan worden.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie