Protest van interim-ambtenaren tegen ontslag Outplacement op de nieuwe manier!

Drop us a line...

Verstuur bericht

Een op drie ambtenaren vreest ontslag

Onzeker Ongeveer een derde van de ambtenaren is bang zijn of haar baan te verliezen. Vooral de ambtenaren die werken bij een zelfstandig bestuursorgaan zijn bang, de helft hiervan houd er rekening mee binnenkort ontslagen te worden.

Deze resultaten komen uit een onderzoek die Public Mission heeft uitgevoerd in samenwerking met het opleidingsinstituut ROI. Ook de sfeer op het werk wordt op deze manier slecht en de verwachting dat de taken en verantwoordelijkheden van de ambtenaren gaan veranderen zorgt voor onrust.

Doordat het kabinet van Rutte ongeveer x806.5 miljard wilt gaan bezuinigen in de publieke sector is de onrust versterkt. Minister Donner geeft aan te begrijpen dat deze bezuiniging onrust met zich meebrengt, het is immers onduidelijk war de klappen gaan vallen. Niet alleen in het belang van ambtenaren dient er zo snel mogelijk duidelijkheid te komen maar ook de overheid als werkgever dient duidelijkheid te worden verschaft.

Indien er in een bedrijf of instantie veel onrust heerst kan dit er toe leiden dat er uiteindelijk meer mensen ontslag nemen dan dat er uiteindelijk weg zouden moeten. Indien er met ontslag wordt bedreigd heb je vaak recht op outplacement. Dit is een goede begeleiding bij het zoeken naar een nieuwe baan of andere carrièrekansen.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie