image Altijd snel en veilig internet: de wens van iedere onderneming image Het inschakelen van een account voor stichtingen

Drop us a line...

Verstuur bericht

Een psycholoog on demand tijdens je verblijf in het buitenland

In het buitenland verblijven klinkt als een gave uitdaging, maar toch kun je tijdens je periode van huis tegen flink wat dingen aanlopen. Doordat je in sommige gevallen te maken krijgt met een geheel andere cultuur is het soms lastig om goed staande te blijven. Vooral als dit verblijf in het buitenland te maken heeft met een nieuwe baan, een totaal nieuwe omgeving en het gemis van je familie en vrienden. Toch zijn er mogelijkheden om toch een connectie te houden met je eigen identiteit, wanneer en waar je wilt.

Rustig wennen aan je nieuwe omgeving

Wennen aan je nieuwe omgeving kan je flink wat energie kosten; en daar kun je best wat hulp bij gebruiken. Hiervoor kun je in contact komen met een expat psycholoog, ook wel een psycholoog op afstand genoemd. Deze psycholoog kun je vanuit je huidige locatie spreken via Skype, FaceTime of zelfs via mail en Whatsapp. De belangrijkste reden van het contact met een expat psycholoog is dat je op deze manier kunt wennen aan je nieuwe omgeving, terwijl je daarbij een connectie met je thuisland behoudt.

Onderschat de moeilijkheid niet

Een van de voordelen van een psycholoog op afstand is dat je samen met deze ondersteuning op je eigen manier kunt wennen aan je nieuwe situatie. Veel mensen onderschatten hoe zwaar het kan zijn om je vertrouwde leefomgeving op te geven voor een nieuw bestaan. Je kunt te maken krijgen van angstaanvallen, stress, slaaptekort en meer. Met de hulp van een expat psycholoog kun je deze gevoelens onderdrukken en ervaar je hoe je op de beste manier kunt wennen aan je nieuwe omgeving.

Contacten leggen in je nieuwe woonplaats

Een van de dingen waar deze psycholoog op afstand mee kan helpen is bijvoorbeeld het leggen van contacten met nieuwe mensen, maar ook het oppakken van je oude hobby’s in je nieuwe omgeving. De belangrijkste reden van het contact met een psycholoog is dat je je op je eigen tempo maar op een gezonde manier thuis gaat voelen in je nieuwe leefomgeving. De psychologen zelf zitten ook over de hele wereld en dat geeft een gevoel van herkenning tijdens de gesprekken. Of je nu tijdelijk of definitief in het buitenland woont: een expat psycholoog is altijd te bereiken.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie