Wat geef je als kraamcadeau? Payrolling in de horeca

Drop us a line...

Verstuur bericht

Een webshop beginnen, wat komt erbij kijken?

Een eigen webshop beginnen is niet zo heel moeilijk en je kan het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Je kan ervoor kiezen om met een hele uitgebreide webshop te starten, of je kan starten met een vrij simpele webshop. De omvang van je webshop is geheel afhankelijk van wat je ermee wilt bereiken. Wat is je doel? Ben je van plan je werk op te gaan zeggen om je volledig op je webshop te storten? Of wil je het eens uitproberen?

Waar dien je rekening mee te houden bij een kleine webwinkel?

Met een kleine investering kun je zelf een webwinkel maken. Je hebt hier echter wel een aantal dingen voor nodig. Je begint met een hostingpakket, een domeinnaam, webwinkelsoftware, producten, een betaalsysteem, eventueel een keurmerk en een pakketdienst.

Hosting en domeinnaam

Het meest logische is om eerst op zoek te gaan naar een passende, betaalbare domeinnaam. Wanneer deze vrij is kun je hem vastleggen. Daarna heb je een hostingpakket nodig. De prijzen voor een hostingpakket kunnen enorm varieren, maar voor een startende kleine webshop kun je voor 5 a 10 euro per maand een passend hostingpakket vinden. De maandelijkse kosten kun je op deze manier snel terugverdienen.

Webwinkelsoftware

Door open-source zijn er verschillende softwareprogramma’s beschikbaar waarmee je een webwinkel kan bouwen. De meest gebruiksvriendelijke en meest gebruikte zijn WordPress webshop en Magento. Magento is wat uitgebreider dan WordPress webshop, en WordPress webshop is wat gemakkelijker op te zetten.

Producten

Waarschijnlijk begin je pas een webshop op het moment dat je weet wat voor producten je wilt gaan verkopen. Wil je producten gaan doorverkopen? Of gaan inkopen en verkopen? Of misschien wel zelf maken? Denk na over de verzendkosten van producten en hoe je dit door wilt berekenen aan de klanten.

Betaalsysteem

Er zijn verschillende manieren waarop je de klanten kunt laten betalen. Over het algemeen is hier een betaalsysteem voor nodig, tenzij je kiest voor overboeking. Dit vertraagd het proces alleen omdat je eerst moet wachten tot het geld binnen is, dan kun je daarna de producten pas opsturen. Wanneer je kiest voor een betaalsysteem kunnen de producten pas echt besteld worden wanneer de betaling afgerond is. Je kan kiezen om de betalingen via creditcard, Paypal of Ideal te laten plaatsvinden. Ideal werkt voor veel mensen het meest gemakkelijk. Niet iedereen is in het bezig van een creditcard of een Paypal account.

Keurmerk

Een keurmerk schept vertrouwen. Voor een laag bedrag per maand kun je een webwinkel keurmerk op je site toevoegen. Natuurlijk moet je webshop wel eerst goedgekeurd worden.

Pakketdienst

Wanneer je meer gaat versturen kan het handig zijn om met een pakketdienst te werken. Je kan kiezen voor een regionale pakketdienst, wanneer je bijvoorbeeld locale producten in Amsterdam verkoopt kun je een koeriersdienst Amsterdam in arm nemen.  Verkoop je landelijk producten, dan kun je kijken naar een landelijke pakketdienst.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie