image De 4 beste tips voor het vergelijken van autoverzekeringen image Hoe kan je de vergaderzaal mooi inrichten?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Epoxy verwerken in je interieur

Epoxy is een kunsthars waar je heel veel mee kunt doen. Vooral epoxy gietvloeren zijn erg populair. Ze zijn erg hard, niet glad en naadloos. Ben jij benieuwd naar wat je nog meer met epoxy kunt? In dit artikel lees je het allemaal. 

Wat is epoxy precies? 

Epoxy van Epoxy Shop is een kunststof polymeer, die gewonnen is uit aardolie. Epoxy bestaat uit twee delen: een vloeibaar basisdeel (de hars) en een vloeibare verharder. De combinatie van deze twee componenten resulteert in een solide en plastic-achtig materiaal dat eenvoudig te verwerken is. 

Een epoxy gietvloer

Epoxy gietvloeren zijn heel erg bekend geworden de afgelopen tijd. Ze worden aangebracht op een huidige draagvloer in verschillende lagen van twee à drie millimeter dik. Deze vloeren zijn helemaal naadloos en zien er daardoor meteen strak en modern uit. Er zijn twee soorten epoxy vloeren. Je hebt epoxy grindvloeren en epoxyvloeren met polyurethaan. Zoals de naam van de epoxy grindvloer al zegt, bestaat deze gietvloer uit epoxyhars en grind. Deze vloer ziet eruit als een betonnen vloer en heeft ook een ruwere uitstraling. Bij de Epoxyvloer met polyurethaan is de vloer opgebouwd uit epoxyhars met een afwerkingslaag (topcoat) van polyurethaan. Wanneer je voor deze gietvloer kiest, zijn de afwerkingsmogelijkheden het grootst. Alle RAL-kleuren kunnen gekozen worden, alsook bepaalde motieven of tekeningen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren, kan je voor een matte of glanzende afwerking kiezen.

Coating voor je wanden

Epoxy is ook perfect om wanden mee te coaten. Je kunt hierbij denken aan wanden in de badkamer, omdat deze met epoxy volledig naadloos en waterdicht gemaakt kunnen worden. Ook vuil en schimmel zal hierdoor niet in de wanden kunnen dringen, waardoor je te maken krijgt met een heel hygiënisch resultaat. Qua onderhoudsvriendelijkheid en duurzaamheid kan dat zeker de doorslag geven!

Trap bekleden met epoxy

Met epoxy kan je ook perfect een nieuwe trap bekleden of een bestaande trap renoveren. Epoxy is ideaal om de trap mee te bedekken dankzij de slijtvaste, krasbestendige en onderhoudsarme eigenschappen. Zowel betonnen, betegelde als stenen binnen- en buitentrappen komen hiervoor in aanmerking. Ook qua vorm kan zowat elke trap met epoxy afgewerkt worden. Het maak dus niet uit wat voor trap je hebt, ze zijn allemaal geschikt om met epoxy te bekleden!

Tot slot kun je complete epoxy tafels kopen.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie