image Voor- en nadelen van flexwerkplekken image Aparte wetten op de wereld

Drop us a line...

Verstuur bericht

Frisse omgeving op kantoor

Een schoon kantoor is heel erg belangrijk wanneer je een ondernemer bent, niet alleen omdat het zorgt voor een frisse uitstraling maar ook zorgt het voor een veel gezondere leefomgeving voor jou en je personeel. Nog een groot voordeel een een schoon kantoor is dat het bijdraagt aan een groter wordende klantenkring, een schoon kantoor zegt namelijk iets over je professionaliteit van je dienstverlening richting klanten en mede geef je ook een goede indruk die klanten niet snel zullen vergeten.

Je kantoor zelf schoonmaken

Vele zien schoonmaken niet als het leukste klusje wat er is, toch zijn er soms niet voldoende financiële middelen waardoor je het schoonmaakwerk kan laten uitvoeren door een schoonmaakbedrijf. Mede daarom zal je dan toch echt zelf eraan moeten werken om het kantoor schoon te houden. Natuurlijk kan je gerust je personeel vragen om hun rommel direct op te ruimen en hun bureau soms af te doen met een doekje. Het beste is om wekelijks een uurtje in te plannen waarin jij en eventueel je personeel de boel even goed opruimt of schoonmaakt. Het is maar net wat je zelf fijn vindt.

Je kantoor laten schoonmaken door een schoonmaakbedrijf

Wanneer je genoeg financiële middelen hebt is het natuurlijk ideaal om je schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren, zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor periodiek onderhoud. Zo weet je zeker dat je een opgeruimd en schoon kantoor hebt waar jij en je personeel tevreden te werk kunnen. Schoonmaakbedrijven bieden veel verschillende diensten en tarieven aan. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om je bedrijf wekelijks of bijvoorbeeld maandelijks schoon te laten maken.

Het schoonmaakwerk verdelen

Iets wat ook veel gedaan wordt en ook een optie is, is om de meeste schoonmaakwerkzaamheden zelf te doen en zodra er een grote schoonmaak nodig is dit uit laten besteden aan een ander bedrijf. Zo zorg je dat je kantoor opgeruimd blijft en ook regelmatig goed schoongemaakt wordt. Werkzaamheden die je dan zelf kan uitvoeren zijn dingen zoals het inruimen van de vaatwasser, het schoonhouden van de keuken, de bureau’s en de toiletten. Maar het grote schoonmaakwerk zoals de ramen zemen, een keer overal in alle hoekjes stof weg laten nemen en dat soort dingen kan je dan laten doen door een professioneel schoonmaakbedrijf. Zo geef je niet heel veel geld uit aan schoonmaakwerk maar wel genoeg om je bedrijf goed schoon te laten maken en dit vervolgens zelf te onderhouden.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie