image Frisse omgeving op kantoor image Zo zorg je dat jouw bedrijfspand het perfecte visitekaartje is!

Drop us a line...

Verstuur bericht

Aparte wetten op de wereld

Sommige wetten zijn zo klaar als een klontje, terwijl je jezelf bij andere wetten afvraagt waarom iets verboden is. Andere wetten zijn wel weer logisch, maar toch apart. Vandaag bespreken we vijf gekke wetten in het strafrecht, arbeidsrecht, familierecht etc. waarbij zelfs de beste advocaat Westland je niet kan helpen.

Drinken in Bolivia

Ben je een alleenstaande dame? Geweldig, geniet van zoveel alcoholische drankjes als je maar wilt. Ben je een getrouwde vrouw? Dan heb je pech, tenminste als je in La Paz, Bolivia woont. Getrouwde vrouwen (maar mannen niet, natuurlijk) zijn beperkt tot één glas wijn om te voorkomen dat er buitenechtelijk geflirt wordt.

Camouflage in Barbados

Hang je jagersonesie terug in de kast: in Barbados mogen zelfs kinderen geen camouflagekleding dragen en volwassenen krijgen hiervoor een boete. De enige uitzonderingen zijn als je in het leger of bij de anti-drugsforce zit. Kan iemand tegen Barbadaan Rihanna zeggen dat ze haar eigen signature schoenen niet kan dragen bij een bezoek aan haar thuisland.

Tabak in Bhutan

Bhutan wil graag hun zuivere berglucht onaangetast houden van je smerige sigaretten, en heeft daarom een van de zwaarste anti-tabakswetten in de wereld uitgevaardigd. Het is niet toegestaan tabaksproducten het land in te brengen, te roken of te verkopen.

Verstoren van bruiloft/begrafenis in Australië

Als je ooit in de verleiding bent gekomen om je tijdens de ‘spreek nu, of heb altijd vrede’ uitspraak te laten horen tijdens een trouwerij in Australië, zou je dat het beste kunnen heroverwegen. Het verstoren van een bruiloft of een begrafenis is illegaal en als je dat doet, krijg je een boete van maximaal $10.000 en twee jaar gevangenisstraf. Trouwens, als ze het naar het altaar hebben gebracht, is het hoe dan ook te laat voor jou – heb je niets geleerd van Ross en Rachel in Friends?

Bierblikjes pletten in Australië

Een Australische serveerster ontdekte eindelijk haar geheime superkracht door bierblikjes te verpletteren met alleen haar borsten. Helaas werd ze snel op de hoogte gebracht van het feit dat dat illegaal was en ze werd hiervoor beboet.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie