image Apple producten met korting kopen image Je eigen woning verbouwen, wat komt erbij kijken?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Interesse in het beroep makelaar? Dit moet je weten

De woningmarkt is een markt die van alle tijden is geweest. Iedereen heeft immers een plek nodig om te wonen. huis verkopen amersfoort? Dan schakel je een plaatselijke makelaar in om dit voor elkaar te krijgen. Hoe intrigerend het beroep makelaar ook is, er is relatief weinig over bekend. In dit artikel wordt meer informatie gegeven over wat een makelaar is, wat zij doen en welke competenties zij nodig hebben. Lees gerust verder en kijk of jij uit het juiste hout bent gesneden om makelaar te worden.

Wat is een makelaar?

Een makelaar is een persoon die jij inschakelt om te helpen of te bemiddelen bij de koop, verkoop, huur en verhuur van huizen. Ook bij de verkoop van andere gebouwen zoals, kantoren, appartementen, scholen en bedrijven kan een makelaar helpen. De makelaar gaat een overeenkomst van bemiddeling aan met de partij die hem inschakelt. Hierin wordt vastgelegd dat de makelaar verantwoordelijk is voor alle zaken van opname tot aan de overdracht bij een notaris. Hiervoor ontvangt de makelaar een courtage van een tot twee procent van de verkoopsom van het huis. Ben jij nog op zoek naar een makelaar? Kijk dan op Anne fem voor de beste plaatselijke makelaar.

De werkzaamheden van een makelaar

Zoals hierboven beschreven zijn de makelaars verantwoordelijk voor de bemiddeling bij de koop of verkoop van een pand. De makelaar onderzoekt de staat waarin de woning verkeert en taxeert het huis op waarde om de beste prijs voor de klant te bieden. Daarnaast geven ze advies, onderhandelen ze over prijzen, onderhouden het contact met eigenaren van de panden, stellen ze koop- of huurovereenkomsten op en geven ze informatie over vastgoed. Bij elkaar opgeteld zijn makelaars dus verantwoordelijk voor een grote lijst van dingen. Het is dus erg handig om bij de verkoop van je huis een makelaar in te schakelen. Dit neemt veel stress en zorgen weg.

Competenties van een makelaar

Hoewel er geen directe opleiding tot makelaar is in Nederland, zijn er wel een aantal competenties die elke makelaar eigenlijk moet bezitten. Als makelaar moet je in staat zijn om met verschillende klanten uit verschillende milieus het contact te onderhouden en je direct in te zetten voor hun belangen. Klantgerichtheid en assertiviteit zijn hierdoor erg belangrijk als je het beroep van makelaar uitoefent. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor de totstandkoming van de goede prijs voor je klant. Hierdoor is doorzettingsvermogen, onderhandelen en wat financieel inzicht belangrijk.

Hoe vindt je een goede makelaar?

Makelaardij is een bedrijfstak die altijd in trek is. In Nederland leven veel mensen, maar er is een groot woningtekort. Zeker in grote steden kan het moeilijk zijn een geschikte woning tegen een betaalbare prijs te vinden. Gelukkig zijn er een aantal grote makelaars in Nederland die je graag daarbij helpen. Op internet is het aanbod gigantisch. Mocht je op zoek zijn naar een fijne makelaar? Op Google heb je genoeg alternatieven die je graag helpen bij het verkopen van je huis.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie