image Wat zijn de meest voorkomende beroepen in de bouw? image Hoe vind ik de juiste accountant?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Heb jij altijd een goed werkend alarmsysteem?

Wanneer je een eigenaar bent van een onderneming is het natuurlijk altijd fijn om te weten dat je een goed werkend alarmsysteem hebt. Wat gebeurt er met jou alarmsysteem op het moment dat er in de nacht een stroomstoring is? Blijft deze werken of beschikt jouw alarmsysteem nog niet over een goed werkende accu? Wil je weten of jouw alarmsysteem wel altijd werkt, neem dan contact op met een expert op het gebied van noodstromen en accu’s zoals Intercel.

Wat is de levensduur van een accu?

Over het algemeen is de levensduur van een accu in een nieuw alarmsysteem ongeveer drie tot vijf jaar. Zoals gezegd is dit een schatting en is de uiteindelijke levensduur van een accu afhankelijk van een aantal omgevingsfactoren. Het is belangrijk om de accu’s te behouden in een omgeving waar de accu geen schade kan oplopen. Zo is het bijvoorbeeld nooit goed om een accu in een warme omgeving te hebben, dit gaat ten koste van de levensduur.

Welke accu’s zijn geschikt voor een alarmsysteem?

Om zeker te weten dat je de juiste accu hebt voor het alarmsysteem is het mogelijk om eerst wat navraag te doen. Dan zal je hoogstwaarschijnlijk verteld worden dat AGM en lithium accu’s het meest geschikt zijn voor alarmsystemen. Deze zijn namelijk voor meerdere alarmsystemen inzetbaar. Mochten deze batterijen niet geschikt zijn voor jou alarmsysteem vraag dan om advies over welke accu wel past bij jouw alarmsysteem. Wil je zelf achterhalen of je huidige accu wel geschikt is dat kan. Met het zogenaamde VdS certificaat wordt aangegeven of een accu betrouwbaar en van voldoende kwaliteit is. Op deze manier kan dus de betrouwbaarheid van het alarmsysteem gewaarborgd blijven.

Op zoek naar expertise?

Op het moment dat je onlangs een alarmsysteem hebt laten installeren is het natuurlijk fijn dat deze altijd blijft werken, wat er ook gebeurt. Hiervoor kan een expert worden ingeschakeld voor het regelen van de noodstroom en het uitkiezen van de geschikte accu’s voor jouw organisatie. Het kost voor jezelf veel tijd en moeite om je te gaan verdiepen in de werking en kwaliteit van accu’s. Het is daarom ook aan te raden om wat advies te vragen bij een expert op dit vakgebied. Dan krijg je in veel gevallen een oplossing op maat. Vervolgens kunnen jij zelf beslissen of wat ze jouw organisatie kunnen bieden op het gebied van accu’s voldoende is en voor de juiste prijs.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie