image Heb jij altijd een goed werkend alarmsysteem? image De discipline credit management

Drop us a line...

Verstuur bericht

Hoe vind ik de juiste accountant?

Veel ondernemers komen er na een tijdje achter dat de boekhouding zeer veel tijd en energie kost. Naar verloop van tijd wordt dan ook besloten dat er een accountant ingeschakeld moet worden. Alleen hoe vind je nu de juiste accountant voor jouw organisatie?

De verantwoordelijkheid ligt altijd bij jezelf

Voordat je een accountant gaat inschakelen is het belangrijk dat je wel weet dat de verantwoordelijkheid van de boekhouding altijd bij jezelf ligt. Op het moment dat je dus een externe partij inschakelt blijf jij zelf altijd nog verantwoordelijk voor de administratie. Houd dus altijd goed bij wanneer je BTW moet betalen en wanneer de BTW aangifte is. Zoals benoemd is het je eigen verantwoordelijkheid de boekhouding in orde te hebben. De accountant die je dus inschakelt moet betrouwbaar zijn. Bij het niet nakomen van afspraken kom jij dus in de problemen en niet de accountant.

Wat wil je uitbesteden aan de accountant?

De verantwoordelijkheid voor het bijhouden van de boekhouding ligt dus bij jezelf. Het is dan ook mogelijk om zelf een gedeelte van de boekhouding op te pakken. Hierdoor heb je er dus zelf de controle over. Niet iedereen heeft daar tijd voor over of zin in, dus kijk goed welke werkzaamheden je wilt gaan uitbesteden en welke zelf opgepakt kunnen worden. Hoe minder je uitbesteed hoe minder geld je kwijt bent aan een accountant. Op het moment dat jij in diezelfde tijd wel meer geld kan verdienen als je bespaart bij het niet inschakelen van een accountant. Dan is het zeker verstandig om gewoon een accountant in te schakelen.

Waar ga ik mijn accountant zoeken?

Betrouwbaarheid en het nakomen van afspraken bij een accountant is natuurlijk zeer belangrijk. Alleen waar ga je die accountant nu precies vinden? Het is verstandig om eerst in je nabije omgeving na te vragen of ze ergens een goede accountant hebben. Daarnaast kun je ook op het internet wat research gaan doen. Er zijn ook accountants online te vinden, maar deze zijn voor een onderneming niet aan te raden. Het persoonlijke contact met een accountant is zeer belangrijk en daarom is het ook gemakkelijk dat deze uit de regio komt. Woon in je in of nabij Roosendaal dan is het zeer verstandig om een accountant uit Roosendaal zoals Doomen & Quist in te schakelen. 

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie