image 3 tips om ondanks de schaarste toch goed technisch personeel te vinden image Wanneer is ISO 27001 verplicht?

Drop us a line...

Verstuur bericht

Hoe stel je een succesvolle beursstand samen? 3 tips

Een beursdeelname kan een prima methode zijn om de naamsbekendheid van jouw bedrijf te vergroten. Althans, als je dit op de juiste manier aanpakt. Enkel beursdeelname is namelijk niet voldoende. Je moet ook opvallen. Dat is echter moeilijker dan het klinkt. Op een beurs staan honderden bedrijven. Zij trekken alles uit de kast om op te vallen en mensen aan te trekken. Als jij dit niet doet, loop je het risico weg te vallen in de menigte. Een succesvolle beursstand is daarom van essentieel belang. Maar hoe stel je deze samen? Waar moet je aan denken? Hieronder geven we drie handige tips.

Schakel deskundige hulp in

Het is niet meer dan logisch dat je naast je gewone werkzaamheden geen tijd hebt om ook nog eens een unieke beursstand samen te stellen. Daarom kiezen steeds meer bedrijven ervoor om deskundige hulp in te schakelen. Goed voorbeeld is het bedrijf https://www.cialona.nl/. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen en realiseren van creatieve beursstands en interieurs. Dan bespaar je ongelooflijk veel tijd.

Wil je opvallen? Dan is het belangrijk dat je van een uniek concept gebruik maakt. Dit betekent niet dat je extra lawaaierig moet zijn of uitbundige kleuren moet gebruiken om de aandacht te trekken. Nee, de kunst zit hem juist in de kleine dingen. Het moge duidelijk zijn dat dit een heel vak apart is. Daarom is het dan ook zo fijn als je hulp van buitenaf kunt inschakelen. Mensen die jarenlang ervaring hebben met het creëren van pakkende beursstands. Zo weet je zeker dat het op de juiste manier wordt gedaan.

Denk ook aan mensen die nog geen direct contact willen maken

Dan zijn er ook nog mensen die op dit moment geen behoefte hebben aan direct contact, maar stiekem wel geïnteresseerd zijn in jouw diensten. Het kan voor deze groep mensen heel overweldigend zijn als iemand ze direct bestookt met vragen of als er geen enkele andere mogelijkheid is om de benodigde informatie te krijgen. Zorg er daarom ook altijd voor dat er ruimte is in de beursstand om flyers, brochures en goodiebags klaar te leggen. Zo kan deze doelgroep gewoon iets meenemen en op een later moment zelf bepalen of ze persoonlijk contact zoeken of niet.

Kies voor een open opstelling

Het is belangrijk dat jouw standbouw er uitnodigend uitziet. Dus dat mensen echt geneigd zijn om een kijkje te komen nemen. Daarom is het slim om de stand van alle kanten zo open mogelijk te laten. Hierdoor oogt de stand veel ruimtelijker en zullen mensen sneller geneigd zijn om toch nog even binnen te lopen.

Houd ook rekening met de houding van de medewerkers in de stand. Het is niet alleen belangrijk dat de stand een open opstelling heeft, er is ook een open houding van de medewerkers nodig. Het is veel minder aantrekkelijk om op iemand af te stappen als deze zich een beetje achter een laptop verstopt, de mensen niet aankijkt en niet rechtop staat. Kies daarom voor mensen die echt direct vriendelijkheid uitstralen. Iemand die bezoekers met open armen kan ontvangen. Dat kan echt een enorm verschil maken.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie