image Je bedrijfsprocessen versimpelen? Denk aan uitbesteden! image Bespaar veel tijd met behulp van spraakherkenningssoftware

Drop us a line...

Verstuur bericht

Wat biedt een kredietverzekering aan voordeel?

Ondernemen is alleen maar leuk wanneer je toekomst voor jezelf ziet. Je moet mogelijkheden zien om door te groeien en verder te komen met je bedrijf. Daar hoort risico’s nemen bij. Wel wil je zeker zijn dat iets het risico waard is. Waar je het risico kan uitsluiten doe je dat. Bijvoorbeeld door een kredietverzekering af te sluiten. Verzekeraars als Coface kunnen je zo helpen om de risico’s op dat vlak te verkleinen. 

Voordeel 1. Inzicht in de klantenkring

Het belangrijkste voordeel van een kredietverzekering is niet dat je een vangnet hebt. Het belangrijkste voordeel is dat het je inzicht biedt. De verzekeraar verzamelt namelijk ook openbare gegevens over verschillende bedrijven. Daardoor kan je dus op het moment dat je zaken gaat doen ook toetsen hoe goed dit bedrijf er eigenlijk voor staat. Dat maakt het voor jou dus ook wel zo gemakkelijk.

Voordeel 2. Altijd de bedragen krijgen

Het is natuurlijk ook zo dat je gewoon meer zekerheid hebt wanneer je voor de kredietverzekering zorgt. Het is dan namelijk zo dat ook de incasso en dergelijke wordt verzorgd. Je weet dus zeker dat je altijd de bedragen die je rekent voor je diensten of producten ook bij jou terechtkomen. De verzekeraar zorgt ervoor dat alles gewoon goed op orde komt. Dat geeft je meer rust en helpt je om gewoon de zaken door te laten lopen.

Voordeel 3. Nooit meer schade

Met een goede verzekering hoef je ook niet meer bang te zijn voor schade. Natuurlijk wil je liever geen schade oplopen. Dat neemt niet weg dat je zo nu en dan wel gewoon zeker kan zijn dat je geen problemen ondervindt wanneer er toch schade is. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je met een debiteur te maken krijgt die uiteindelijk helemaal niet blijkt mee te kunnen werken. Het is wel heel goed om te weten dat de specialist daarvoor hulp biedt.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie