image Hoe herken jij een goede rijschool Roosendaal image Ontslag tijdens ziekte: zo kan het wèl

Drop us a line...

Verstuur bericht

Voor- en nadelen van een boekhouder

Wanneer je een bedrijf hebt moet je natuurlijk ook je administratie bijhouden. Dit kan echter een verschrikkelijke taak zijn. Je moet op tijd facturen versturen en betalen, belastingaangifte op tijd betalen, salarissen bijhouden en uren bijhouden. Dit neemt ook veel tijd in. Wat je hiervoor kan doen is een boekhouder inhuren die al jouw boekhouding verzorgt. De voor- en nadelen kom je te weten na het lezen van dit artikel.

 

Voordelen

Net als elk ander iets in de wereld heeft een boekhouder een aantal voordelen. De voordelen van het inhuren van een boekhouder zijn:

  • Je bespaart enorm veel tijd. Doordat je niet meer tot de late uurtjes aan je boekhouding bezig bent heb je meer tijd om die tijd in je bedrijf te steken zodat je meer kan groeien. Je kunt er voor kiezen namelijk om bepaalde dingen zelf nog te doen, of je schuift alles naar je boekhouder;
  • Doordat je boekhouder alle kennis heeft van de meest recente ontwikkelingen over belastingen zal het nooit voorkomen dat je te veel of te weinig belasting betaald. Ook worden de belastingaangiften op tijd en goed gedaan;
  • Wanneer je belastingaangifte gaat doen moeten alle cijfertjes op de juiste plek staan. Het kan als bedrijf zijnde zijn dat je weinig tijd hebt om dit te doen. Of je hebt het te snel gedaan waardoor je dingen hebt gemist. Wanneer gebeurt kun je een boete krijgen van de Belastingdienst. Een boekhouder zorgt ervoor dat alle aangifte op tijd zullen zijn gedaan.

 

Nadelen

Helaas heeft het hebben van een boekhouder ook een aantal nadelen:

  • Het is natuurlijk logisch dat je extra kosten hebt als je een boekhouder inhuurt. Het is dus niet verstandig om als beginnend bedrijf een boekhouder in te huren. Je kunt daarintegen meer fiscaal voordeel krijgen als je een goede boekhouder hebt uitgekozen. Deze heeft meer kennis of hoe alles verwerkt moet worden;
  • Doordat je een boekhouder in hebt gehuurd verlies je veel overzicht over je boekhouding. Je kunt dan het gevoel krijgen dat je de controle over het bedrijf verliest. Om dit te voorkomen kun je ervoor kiezen om op een vast tijdstip (aan het einde van een week of maand) zelf je boekhouding te bekijken of alles nog wel klopt.

Wil je nou een boekhouder hebben voor je bedrijf? Neem dan eens contact op met Elce Administraties. De meest persoonlijke boekhouder in Etten-Leur.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie