image Wat biedt een kredietverzekering aan voordeel? image In 3 stappen de beste magazijninrichting

Drop us a line...

Verstuur bericht

Bespaar veel tijd met behulp van spraakherkenningssoftware

Sinds die jaren 70 maakt men gebruik van het toetsenbord om teksten op de computer te plaatsen. Dit kan best wat tijd in beslag nemen, zeker als je lange teksten moet typen. Gelukkig is er tegenwoordig een uitstekende software beschikbaar, namelijk spraakherkenningssoftware. Deze software maakt gebruik van spraakherkenning, zodat je eenvoudig je gesproken tekst om kunt zetten naar een tekst of een taak op je laptop of desktop. 

Software die het geluid van je stem omzet in een tekst of taak

Spraakherkenning is een software die gebruik maakt van technieken waarbij het geluid van je stem wordt omgezet in een tekst of een acties op een apparaat, zoals je computer of smartphone. Moet je eigenlijk een lange tekst typen, dan kun je deze simpelweg opzeggen en de software zal dit omzetten naar tekst. Hierdoor hoef je niet langer lange teksten zelf te typen. De software doet het namelijk voor jou!

Diverse versies van spraakherkenningssoftware

Spraakherkenningssoftware is tegenwoordig verkrijgbaar in diverse versies. Een van deze nieuwste versies is Dragon professional individual 15. Dit is de nieuwste versie van de Dragon spraakherkenningssoftware. Deze versie maakt gebruik van `Deep Learning`, waardoor je stem nog beter en sneller herkend kan worden. Dragon´s software heeft een nauwkeurigheid tot wel 99%. Daarnaast verschijnen je woorden 3 tot 7 keer sneller op het scherm dan wanneer je zou typen.

Geschikt voor veel beroepsvelden 

Gebruik je momenteel je toetsenbord om te typen? Dan is spraakherkenningssoftware ook geschikt voor jou. Vele groepen en beroepen kunnen hiervan profiteren. Zowel bedrijven als particulieren zullen hierdoor veel tijd en moeite besparen, wat natuurlijk altijd in andere belangrijke taken gestoken kan worden. Zeker professionals, zoals docenten, medici, journalisten of notarissen hebben baat bij het gebruik van spraakherkenningssoftware.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie