image Alles wat je moet weten over zakendoen met Engeland image Rijlessen van kwaliteit

Drop us a line...

Verstuur bericht

Hoe krijg je de perfecte muur?

Veel mensen zien het doen van hun huis als een grote klus. Daar hoort ook de muur bij! De meeste denken dat je de muur alleen moet verven en dan klaar bent. Maar dat is niet zo. Je moet er namelijk voor zorgen dat je ondergrond glad is. Maar hoe doe je dat?

De voorbereiding

Als je wilt gaan verven, moet je eerst zorgen dat de ondergrond glad is. Dat heet stucen. Maar voordat je wilt gaan stucen moet je wel een aantal dingen voorbereiden. Je gaat bepalen hoeveel materiaal je nodig hebt. Daarnaast moet je ook nog voorstrijkmiddel gebruiken. Voordat je eenmaal begint maak je de muur schoon en droog. Kijk ook of er nog ergens losse delen hangen. Als laatste zorg je dat de vloer beschermt is met een stucloper. Vervolgens kan je gaan voorstrijken.

Het stucen

Als je eenmaal de voorstrijk hebt aangebracht, dan kan je gaan beginnen met het stucen. Voor het stucen ga je eerst de gips aanmaken. Als de gips klaar is dan breng je hem aan op de muur. Eenmaal aangebracht, dan is het tijd om de muur uit te vlakken met de rei. Daarna maak je de muur vlak met een rei. De laatste stap is de muur glad maken met een schuurbord. Zo heb je de perfect basis. Mocht je het stucen leuk vinden en wil je het nog beter doen, dan kan je een opleiding tot stukadoor volgen. 

Het verven

Als de vlakke ondergrond af is, dan kan je beginnen met het verven. Voordat je een kleur kiest moet je eerst een aantal kleurtesters uittesten. Zo weet je zeker welke kleur je wilt gaan gebruiken. Vervolgens kies je de geschikte kwast en/of roller en het verven kan beginnen. Het is van belang op twee lagen verf aan te brengen. De tweede laag zorgt voor een dekkend resultaat. Nadat je klaar bent moet je overgebleven verf bewaren. Zodat je bij een beschadiging niet een nieuwe pot hoeft aan te schaffen. Dan blijft je muur altijd perfect.

De afwerking 

Nadat je klaar bent met verven, moet je muur nog afgewerkt worden. Je kunt dat doen door je muur persoonlijk te maken met foto’s of versieringen. Let er wel op dat je je muur niet te druk maakt, dat kan erg storen. Zo maak je de perfecte muur.

Gerelateerde berichten
  • Alles
  • Op auteur
  • Op categorie